Segueix-nos a les xarxes socials:

L'oposició força la compareixença del secretari del Govern pel cas Palau

CiU assegura que Germà Gordó podrà explicar "poca cosa" sobre l'estratègia jurídica

L'oposició va forçar ahir la compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, al Parlament, per explicar perquè en arribar CiU al poder va canviar la posició de la Generalitat sobre la petició de responsabilitats en el suposat pagament de comissions a CDC a través del Palau de la Música.

PSC, ICV-EUiA, ERC i Ciutadans van sol·licitar a a la Comissió de Justícia del Parlament la compareixença de Gordó, a la qual van donar el seu suport el PPC i CiU, així com la de la nova cap dels serveis jurídics de la Generalitat que haurà de coordinar l'estratègia judicial en el cas de l'espoliació del Palau de la Música.

En aquesta última petició, el PPC no es va mostrar favorable per la qual cosa, finalment, serà només Gordó qui compareixerà per donar explicacions davant la comissió de Justícia del Parlament.

Germà Gordó haurà d'aclarir, segons insten els sol·licitants, perquè el govern de CiU va optar per canviar l'estratègia judicial i no demanar noves responsabilitats en el cas de presumptes comissions de la constructora Ferrovial a una fundació vinculada a CDC, a través dels dos exresponsables del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull.

Les crítiques

De fet, CiU va recolzar la compareixença de Gordó per no quedar sola davant aquesta petició parlamentària, ja que la resta de grups ha apostat per sol·licitar explicacions al secretari del Govern.

De la seva banda, el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, va augurar que "poca cosa podrà explicar" Gordó en la seva compareixença, perquè l'"estratègia jurídica la porten els advocats de la Generalitat".

Malgrat que CiU es va oposar recentment a la Comissió d'Assumptes Institucionals a la mateixa proposta, Turull va assegurar que el seu grup la va acceptar ahir per deixar clar que no tenen "res que amagar".

El dirigent de CiU va acusar als partits de l'oposició de pretendre allargar la polèmica pel cas Palau, de fer "poliquiteria" i d'instal·lar-se en el "tot val", mentre que el president del grup d'ICV-EUiA, Joan Herrera, va denunciar que CiU havia acceptat la compareixença simplement "per no perdre la votació".

Herrera va subratllar que Gordó ha de donar compte del canvi de criteri de la Generalitat en aquest cas perquè un jutge "ha desautorizat" al Govern en obrir una peça separada per aquest assumpte.

La reacció

El PSC té esperances que la compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, "serveixi per esclarir els motius reals d'un canvi unilateral d'estratègia que obeeix a motius polítics". Segons va dir la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Laia Bonet, "CiU ha entrat en raó i s'avé que el senyor Gordó doni les explicacions oportunes".

Amb tot, la portaveu socialista va remarcar que "només han passat tres setmanes des que CiU va negar-se, en aquesta mateixa comissió de justícia, a demanar la compareixença de Germà Gordó".

Prem per veure més contingut per a tu