Segueix-nos a les xarxes socials:

El desplegament dels Mossos durant la reunió del BCE ha costat mig milió

El desplegament dels Mossos durant la reunió del BCE ha costat mig milióacn

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, va xifrar ahir en entre 400.000 i 500.000 euros el cost del desplegament policial per part dels Mossos d'Esquadra per la reunió del Banc Central Europeu (BCE) a Barcelona. En declaracions a Rac 1, ho va considerar un "import raonable" per a aquest tipus d'esdeveniments.

Va assegurar que els agents de la policia catalana eren els necessaris per garantir l'ordre públic i la seguretat ciutadana, i té la "impressió" que només amb la presència dels Mossos d'Esquadra hagués estat suficient.

Puig va assegurar que havia buscat no entrar en conflicte amb l'Estat per aquest assumpte i creu que s'ha resolt d'una "forma adequada", en què els Mossos s'han encarregat de l'ordre públic i seguretat ciutadana i les Forces de Seguretat de l'Estat de la protecció de les personalitats i els dos edificis on se celebrava la reunió.

"Si el dilema era una Barcelona 'rosa de foc', aldarulls, Starbuck's cremats i manifestacions o una ciutat raonablement segura i que aquesta reunió es fes amb tranquil·litat, s'ha aconseguit el resultat buscat", va afirmar el conseller d'Interior.

Més reaccions

El secretari d'Estat de Seguretat, Ignacio Ulloa, va qualificar d'èxit el dispositiu policial de la reunió del BCE, ja que ha evitat, amb un cost "raonable", que Barcelona es convertís en "bressol d'antisistemes", davant el temor que incidents com els del 29M disparessin la prima de risc.

Ulloa va comparèixer a la ciutat de Barcelona per fer balanç del dispositiu policial de la reunió del BCE a la capital catalana, que ha mobilitzat 3.500 agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil, així com 4.500 Mossos d'Esquadra, encara que no va quantificar el seu cost, perquè és informació reservada.

El secretari de Seguretat va celebrar que la cita de Barcelona hagués finalitzat amb "zero incidents", de manera que va destacar que Barcelona "torna a ser la ciutat que sempre havia estat, oberta i tolerant" i no "bressol d'antisistemes", on els esvalotadors havien fet el que havien volgut, en referència a la batalla campal de la vaga general del 29M.

Davant les crítiques que el cost del dispositiu ha suscitat en alguns partits i sectors socials, Ulloa va insistir que el preu ha estat "raonable" i ho va equiparar al d'un esdeveniment esportiu de primera magnitud, com un Barça-Madrid, o fins i tot menys del que va costar el que es va establir amb motiu de la vaga general.

En aquest sentit, va al·legar que la situació econòmica a Espanya és "crítica", de manera que, amb els informes de risc dels quals disposaven, no es podien arriscar que una "broma" com un contenidor cremant, un aparador trencat o un còctel molotov disparés la prima de risc, cosa que considera que hauria costat "una milionada d'euros", molt més que el propi dispositiu.

"Barcelona no està per tirar còctels molotov i pedres, qui vulgui fer-ho, que vagi a una altra part", va insistir Ulloa.

Prem per veure més contingut per a tu