Segueix-nos a les xarxes socials:

Absolen dues dones acusades d'estafar en les adopcions de nens al Congo

L'Audiència va creure que no hi havia cap prova que demostrés les ganes d'enganyar les famílies

L'Audiència de Barcelona va absoldre dues dones acusades d'estafar 18 famílies que volien adoptar nens al Congo i que no ho van poder fer, o, en alguns casos, ho van acabar aconseguint pel seu compte. Les acusades són Maria Cinta A.F. i Ana Maria S.P., presidenta i secretària de l'Associació d'adopció d'infants al Congo, que havia rebut autorització de l'Institut Català d'Acolliment i Adopció de la Generalitat per realitzar la gestió de les adopcions.

El Fiscal demanava quatre anys de presó i la indemnització de les famílies però l'Audiència va considerar que no quedava provat que hi hagués un ànim d'enganyar les famílies. A través d'aquesta organització, les dues acusades van rebre entre 9.700 i 10.700 euros.

En alguns casos els nens no es trobaven en situació de desemparament i, per tant, no podien ser adoptats, en altres la família biològica no ho va acceptar i en algun cas l'adopció es va acabar realitzant però gràcies a les gestions que van fer les pròpies famílies deixant al marge l'entitat sabadellenca.

Prem per veure més contingut per a tu