Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSC apel·la al sentit comú dels crítics i al respecte a la jerarquia

Alguns diputats socialistes insisteixen a demanar l'abstenció en la votació sobre el traspàs de competències per convocar referèndums

El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, va confiar ahir que "imperarà el sentit comú" i els diputats crítics del partit "respectaran la jerarquia" quan els socialistes rebutgin demanar al Congrés el traspàs de competències a la Generalitat per convocar referèndums. "Estic segur que imperarà el sentit comú i el respecte a la jerarquia que subordina l'opinió personal a la decisió que col·lectivament pren un partit a través del Consell Nacional", va dir Lucena. Segons el dirigent, a la reunió del grup parlamentari d'ahir, els diputats crítics, que insisteixen a demanar l'abstenció o la llibertat de vot en la votació de demà, van intentar convèncer la resta del grup perquè contemplessin una alternativa. "Hem dit que no és possible i cap d'aquestes persones, en cap cas, ha dit que faria una cosa diferent de la decidida. Tinc la convicció en una elevadíssima probabilitat, i si hagués de fer una aposta, apostaria que no faran res diferent del que va decidir el Consell Nacional, que és l'òrgan suprem", va assegurar Lucena.

Per això, va reiterar que no s'havia valorat una possible expulsió en cas que es produís una indisciplina de vot: "Cap d'ells no m'ha dit que votarà una cosa diferent de la decidida. Si no m'han dit això, no em puc posar a l'escenari de l'endemà".

El portaveu va explicar que "no hi ha previstes més converses" després de la reunió del grup d'ahir, que si bé "ha tingut un caràcter ordinari i ha estat relativament curta", va reconèixer que bona part d'ella "ha estat dedicada a discutir sobre la votació, però els arguments s'han expressat en un to d'absoluta cordialitat".

"Les mateixes persones que expliquen que el sentit del vot els agradaria que fos diferent, també accepten que ni l'executiva ni direcció del grup parlamentari pot canviar una decisió presa pel Consell Nacional", va apuntar. És per això que va "insistir en el sentit comú, en el seny i el raciocini. Cal fer una crida a la raó", va dir per acabar Lucena.

La posició

La direcció del PSC es manté ferma en la seva intenció de votar en contra d'aquesta proposta, mentre que el sector crític reclama votar abstenció o bé tenir llibertat de vot per no quedar alineats amb el PPC i amb Ciutadans, que s'oposen a la proposta que aprovaran CiU, ERC i ICV-EUiA, amb l'abstenció de la CUP. Els corrents crítics del partit no donen per tancada la postura final del grup socialista amb vista al ple extraordinari de demà, per la qual cosa intentaran seguir parlant fins a l'últim moment per llimar diferències i arribar a un acord que impedeixi una fractura en el si del PSC.

Prem per veure més contingut per a tu