Segueix-nos a les xarxes socials:

Agressió a Pere Navarro en un acte privat a Terrassa

Una dona d'uns 50 anys se li va acostar mentre era a la comunió d'un familiar i li va clavar un cop de puny a la cara

El líder del PSC, Pere Navarro, va patir ahir al migdia una agressió a Terrassa quan una dona d'uns 50 anys d'edat se li va acostar, mentre participava en un acte privat a la catedral de la ciutat d'on va ser alcalde. La dona li va clavar un cop de puny a la cara, cridant-li "fill de puta", segons van confirmar persones que van presenciar els fets. Posteriorment, fonts del partit dels socialistes van detallar que Navarro es trobava a la catedral de Terrassa -la seva localitat natal i on va ser alcalde des del 2002 fins el 2012-, per participar en la comunió d'un familiar.

Així, just abans d'entrar a la catedral, una dona d'uns 50 anys es va abalançar sobre Navarro i li va clavar un cop de puny a la cara. Tot i l'agressió, el líder del PSC no va necessitar assistència mèdica i va poder continuar participant posteriorment en l'acte familiar d'ahir. Navarro, que en el moment que es van produir els fets anava sense escorta per estar en un esdeveniment privat, va demanar ràpidament al seu entorn que es deixés anar la senyora que l'havia agredit, que havia intentat fugir de la zona.

Tot seguit, Navarro va mantenir una breu conversa telefònica amb el conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler. El primer secretari del PSC encara no havia decidit ahir si presentaria una denúncia per l'agressió.

Persones pròximes a l'exalcalde de Terrassa van recordar que Navarro, en més d'una ocasió, ja s'ha queixat públicament del creixent clima social de tensió i insults que ha patit en diverses ocasions, arran del "debat sobiranista que viu Catalunya". Tot i això, fonts coneixedores dels fets d'ahir van explicar que l'agressora seria una veïna de Terrassa amb qui Navarro hauria tingut algun conflicte quan estava d'alcalde a la ciutat.

"La sembra de l'odi"

Després de conèixer els fets, els representants dels partits catalans es van pronunciar per condemnar l'agressió que va patir ahir el primer secretari del PSC i per donar el seu suport al dirigent socialista. Un dels primers a reaccionar va ser l'exdiputat al Parlament Jordi Cañas, de Ciutadans, que va publicar a Twitter: "Tot el meu suport i la meva solidaritat a Pere Navarro, i rebuig absolut a l'agressió. La sembra de l'odi comença a recollir els seus fruits verinosos".

També per Twitter, el candidat europeu de CiU Francesc Gambús va considerar que "les discrepàncies són legítimes defensades amb la paraula" i el dirigent d'ERC Pere Aragonès va transmetre "el seu rebuig" als fets. També Andrea Levy Soler, del PP, i Joan Herrera, d'ICV, van donar suport a Navarro.

Interior vol que denunciï

El Departament d'Interior va qualificar ahir d'"absolutament intolerable" l'agressió de Navarro. Segons van informar fonts d'Interior, Ramon Espadaler va trucar a Navarro per poder manifestar-li el rebuig "més radical a qualsevol expressió de violència". Espadaler va demanar també al líder socialista que fes una denúncia dels fets. De fet, es va comprometre a fer "una curosa investigació", sense treure "conclusions precipitades".

Prem per veure més contingut per a tu