Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ANC planteja crear unes Forces de Defensa de Catalunya

La Força Naval de Catalunya hauria d'arribar a l'Atlàntic i l'Índic "en un termini de 10-15 anys" segons proposa un document

L'ANC planteja crear unes Forces de Defensa de Catalunyadiari de girona

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), presidida per Carme Forcadell, ha elaborat un document on planteja la necessitat de crear una política de defensa per a la futura Catalunya independent. L'informe "Dimensionament de les Forces de Defensa de Catalunya I: La Força Naval" i que es pot consultar a la pàgina web de l'ANC preveu "controlar les aigües territorials" a partir de la mobilització de "Mossos d'Esquadra, així com policies locals i portuàries". Segons avançava E-Notícies, es tracta d'una "proposta orientativa" on s'indica que "formar promocions de tropa i marineria, així com oficials de rangs bàsics, pot ser relativament senzill d'aconseguir", tot i matisar també que formar "oficials d'estat major i comandaments més superiors requereix més temps". "Les Forces de Defensa de Catalunya es dotaran d'un únic Estat Major Conjunt, que combini els elements de les tres forces (terrestre, aèria i naval)".

L'ANC constata que "al Principat, tot i disposar de dos grans ports com Barcelona i Tarragona, no disposa de bases navals. Això, però, no és cap obstacle per al primer dels objectius: controlar les aigües territorials i EEZ (Exclusive Economic Zone)". "Certament, tindrem uns primers anys en què haurem d'improvisar amb els recursos i personal disponible. Molt probablement, Mossos d'Esquadra, així com policies locals i portuàries hauran de sumar esforços en algun organisme temporal de seguretat marítima", s'indica.

"La primera de les unitats operatives a crear és el Comandament de Patrulla Litoral. Les seves funcions seran: defensa de les aigües territorials, protecció de la infraestructura portuària, control d'activitats marítimes il·lícites, salvament marítim, suport contra catàstrofes", indiquen. "Un cop assegurat el control de les nostres aigües territorials hem de fer un salt tant qualitatiu com quantitatiu", assenyalen a continuació, per tot seguit explicar que "la Mediterrània és el nostre marc estratègic. El document, a més, preveu que la Força Naval de Catalunya hauria d'arribar a l'Atlàntic i l'Índic "en un termini de 10-15 anys".

Els arguments

L'ANC justifica la seva Sectorial de Defensa perquè "en el marc de l'Assemblea s'han constituït diverses comissions sectorials amb l'objectiu d'anticipar la confecció de les estructures d'Estat de la futura Catalunya independent. Una de les estructures d'Estat de la qual tots els estats -d'una dimensió econòmica i demogràfica similar a la nostra- del nostre entorn disposen és una política de defensa. Havent copsat aquesta realitat, és el nostre objectiu analitzar els diferents models de política de defensa existents, les necessitats en aquest àmbit del nostre futur Estat, i quines estructures seran imprescindibles". L'ANC, a més, explica que "quan assolim la independència i ens constituïm com a Estat, especialment després del temps i els esforços que ens haurà costat, caldrà que ens fem responsables de la defensa d'aquests interessos vitals", explica.

Prem per veure més contingut per a tu