Segueix-nos a les xarxes socials:

Dos morts i vint afectats per un brot de legionel·la a Sabadell

Donada la concentració dels casos en una mateixa àrea tot apunta a un brot comunitari actiu

Dues persones que patien patologies prèvies han mort i 20 més estan afectades per un brot de legionel·losi, de les quals 17 estan hospitalitzades, que s'ha declarat a Sabadell, segons va informar ajhir el Departament de Salut de la Generalitat. L'Agència de Salut Pública de Catalunya i l'Ajuntament de Sabadell han iniciat una investigació per descobrir l'origen dels vint-i-dos dos casos de legionel·losi, tots ells contrets entre el 5 i el 14 de setembre. Els afectats són 12 homes i 10 dones amb edats compreses entre els 45 i els 94 anys.

Dos dels pacients, tots dos amb factors de risc predisponents i patologia de base prèvia important, segons Salut, han mort, mentre que disset pacients continuen ingressats en planta a l'Hospital Parc Taulí (12), l'Hospital General de Catalunya (3) i a la Clínica del Vallès (2) i els altres 3 han estat donats d'alta. El conseller de Salut, Boi Ruiz, va aprofitar ahir el debat de Política General, que se celebra al Parlament, per informar d'aquests fets al president de la Generalitat, Artur Mas. Donada la concentració dels casos en una mateixa àrea i l'inici de símptomes pròxims en el temps, tot fa pensar que es tracta d'un brot comunitari actiu de legionel·losi amb una font de contagi pròxima als domicilis o llocs freqüentats a Sabadell per les persones afectades, tot i que encara no s'ha descobert l'origen.

La investigació

Tant la investigació epidemiològica com la investigació ambiental s'han iniciat, segons Salut, el mateix dia en què s'han notificat els casos, així com la recollida d'informació clínica i l'epidemiològica necessària per delimitar les exposicions ambientals considerades de risc. D'acord amb la informació obtinguda per l'Agència de Salut Pública, s'han dut a terme inspeccions i recollida de mostres per fer les analítiques corresponents i poder orientar l'origen del brot. Segons el Departament de Salut, una vegada recollides les mostres de tots els circuits sospitosos d'estar implicats, es procedeix a la neteja i desinfecció de xoc dels mateixos.

La legionel·losi és una infecció que es transmet per inhalació d'aigua feta pols o aerosols i no s'encomana persona a persona. Les autoritats sanitàries han assegurat que es pot beure sense perill l'aigua de proveïment públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques, i també es pot utilitzar l'aigua de proveïment públic per a la higiene personal i per cuinar.

Prem per veure més contingut per a tu