Segueix-nos a les xarxes socials:

Catalunya concentra el 45% del focus de radicalització islamista de l'Estat

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va advertir ahir que Catalunya concentra gairebé la meitat del focus de radicalització gihadista d'Espanya, amb un 45% del total.

«Catalunya és una zona especialment sensible, la més sensible d'Espanya amb diferència», va afirmar el ministre després de conèixer-se ahir la detenció a Barcelona d'Alí Charaf Damache, un irlandès d'origen algerià que va estar pres a Irlanda per participar al costat de sis persones més en un complot per assassinar Lars Vilks, l'autor suec de les caricatures de Mahoma, i que presumptament estava creant una cèdula gihadista de reclutament a Barcelona.

En declaracions a la premsa, el ministre va explicar que el detingut, sobre el qual pesava una ordre internacional de detenció i entrega expedida pels Estats Units, ha passat ja a disposició de l'Audiència Nacional a Madrid.

Fernández Díaz va comentar que «no ha de sorprendre massa» que aquest arrest s'hagi produït a la capital catalana, ja que les últimes setmanes s'han produït a Espanya cinc detencions per terrorisme gihadista, quatre d'elles a Catalunya.

Tots els detinguts han ingressat a la presó per ordre judicial, va remarcar el titular d'Interior, que en aquesta línia va recordar que l'Estat espanyol està en nivell 4 d'alerta terrorista, cosa que significa que existeix un risc força elevat que es produeixi un atemptat d'aquest tipus.

Prem per veure més contingut per a tu