Segueix-nos a les xarxes socials:

Vigilen dos tècnics catalans que va rebre mostres de l'home mort per la febre de Crimea-Congo

El director de Salut Pública assenyala que són "contactes potencials de baix risc"

Dos tècnics d'un laboratori de l'àrea metropolitana de Barcelona on es van enviar mostres de sèrum del pacient que va morir per febre hemorràgica de Crimea-Congo a Madrid estan sotmeses a seguiment i control per part dels serveis de Vigilància Epidemiològica de Catalunya, tot i que no presenten cap simptomatologia clínica de la malaltia.

Ho ha explicat aquest divendres a la tarda el secretari de Salut Pública, Joan Guix, que ha assenyalat que són dos contactes potencials de baix risc i que per això no es troben aïllats.

Guix ha afirmat que tenen "la completa seguretat que en tot moment es van complir totes les mesures de seguretat i d'higiene protocolitzades" al laboratori, però que la decisió s'ha pres seguint el principi de precaució.

Es tracta de dues de les 200 persones considerades com a contactes potencials, directes o indirectes, d'aquest home de 62 anys que va morir per la febre hemorràgica de Crimea-Congo després que li piqués una paparra i d'una de les infermeres que el va tractar.

Prem per veure més contingut per a tu