Segueix-nos a les xarxes socials:

Jordi Pujol sobre els escorcolls: «Sento molt tot el que està passant»

L'expresident de la Generalitat evita fer més declaracions després d'acompanyar personalment la policia al seu despatx del carrer Calàbria

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que va mostrar ahir el seu disgust per l'escorcoll del seu pis i el seu despatx a Barcelona per part de la Policia Nacional, que buscava documentació sobre la fortuna familiar, va dir: «Sento molt tot el que està passant».

Pujol, que va assistir a l'escorcoll al seu despatx del carrer Calàbria de Barcelona, un dels cinc que va efectuar ahir la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) en domicilis i despatxos de la seva família per ordre de l'Audiència Nacional, va evitar atendre els periodistes que esperaven la seva sortida, encara que entre dents va dir: «Sento molt tot el que està passant».

La justícia espanyola investiga la família Pujol-Ferrusola en tres causes, dues a l'Audiència Nacional i una al jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona.

En aquests procediments estan imputats l'expresident de Catalunya Jordi Pujol; la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus set fills: Jordi, Marta, Josep, Pere, Oriol, Mireia i Oleguer.

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va decretar l'ingrés a la presó incondicional sense fiança de Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l'expresident català, després de saber-se que va treure d'Espanya fins a 30 milions d'euros en plena investigació judicial. L'Audiència Nacional investiga l'origen de la fortuna que l'expresident de la Generalitat va confessar que havia mantingut oculta a l'estranger durant més de 30 anys.

La investigació va començar en un jutjat de Barcelona però aquest es va inhibir a favor del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, el jutge José de la Mata, que ja investigava per presumpte frau fiscal i blanqueig el primogènit del clan, Jordi Pujol Ferrusola. En aquesta causa estan imputats Jordi Pujol, Marta Ferrusola i tots els seus fills menys Oriol.

A més, el jutge titular del jutjat d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, investiga el menor dels germans, Oleguer Pujol, en un sumari per presumpte blanqueig i frau.

«Et visitarem amb el bus»

El secretari general de Podem Catalunya i portaveu parlamentari de CSQP, Albano Dante Fachín, va aprofitar la seva intervenció, la primera de la sessió de control, per enviar un missatge a Jordi Pujol Ferrusola, que va ingressar aquest dimarts a la presó de Soto del Real. «Sigues fort, aviat et vindrem a visitar, amb bus», va assegurar Fachín mentre amb les mans sostenia una reproducció en miniatura del TramaBus, la campanya que va posar en marxa Podem per denunciar la corrupció i les portes giratòries.

A la primera ruta del TramaBus, fa una setmana per Madrid, entre les cares que van dibuixar hi havia la de l'expresident.

Prem per veure més contingut per a tu