Segueix-nos a les xarxes socials:

Junqueras afirma que l'opinió dels catalans«importa un rave» a qui vol impedir la consulta

?El líder d'ERC reitera que la independència servirà per millorar la vida de la gent ?Bosch apel·la Ada Colau perquè «obri els col·legis»

Junqueras afirma que l'opinió dels catalans«importa un rave» a qui vol impedir la consultaefe

El president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va assegurar ahir a Barcelona que l'opinió dels catalans «importa un rave» als qui volen impedir el referèndum d'independència. En un acte amb què el partit va iniciar la precampanya per buscar el «sí» en el referèndum que el Govern vol fer a la tardor, el líder d'ERC va carregar, sense mencionar-lo, contra Mariano Rajoy.

«Hi ha gent que no ajuda a que aquest país tiri endavant», va afirmar Junqueras, que va explicar als centenars de persones que l'escoltaven sota un sol de justícia en un parc de Barcelona que ERC vol la independència «per millorar la vida de la gent». «Cada dia prenem decisions per millorar la vida de la gent i ho volem seguir fent, posant les eines d'Estat en mans de la gent. Si som capaços de transmetre això, segur que la gent preferirà posar el seu futur en les seves pròpies mans i en les dels que cada dia ens esforcem a demostrar que ens importen, i no en les dels qui ens demostren que no els importem», va afirmar.

Junqueras va explicar que ERC vol donar a la gent la possibilitat de donar la seva opinió «perquè aquesta és la base de la democràcia, i la forma d'expressió fonamental en democràcia és el vot». En aquest sentit, es va comprometre amb aquells que no són independentistes però que volen un referèndum en el qual poder votar que «no».

Complicitat amb els comuns

En un clar gest de complicitat als comuns, Junqueras va dir que aquells que no volen la independència però reclamen un referèndum «també són dels nostres, compartim amb ells la voluntat de votar, que és més important que votar sí o no, la voluntat que sigui el poble qui decideixi el seu futur i farem el necessari perquè la gent pugui expressar-se votant en un referèndum».

«Ens oferim a ells, els ajudarem perquè puguin votar no, tots ens hem d'ajudar per poder votar», va dir Junqueras, poc després que en el mateix escenari el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, demanés a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, «que obri els col·legis, que estigui al costat de la democràcia». «Sé que ella també vol votar», va dir Bosch, que va augurar que «a mesura que s'acosti la data de la consulta tots els demòcrates recolzaran el referèndum. Emplaço als comuns, a les confluències d'esquerres, a que estiguin al costat de la democràcia».

Si el a la independència és necessari a tot Catalunya, Alfred Bosch va assegurar que ho és encara més a Barcelona: «Si volem la plena capitalitat de Barcelona hem de defensar el , els qui vulguin la capitalitat de Madrid, que és també legítim, que votin no», va argumentar.

L'acte va comptar també amb la participació de membres de les joventuts d'Esquerra, així com de l'alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané; del tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona Oriol Lladó; de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i de l'alcaldessa de Sant Vicens dels Horts, Maite Aymerich. Tots ells van explicar les «traves» que els posa el Govern per portar a terme la seva feina en els seus municipis i han reclamat «eines d'Estat» per poder seguir millorant la vida dels catalans.

D'altra banda, el portaveu del Secretariat Nacional de la CUP, Quim Arrufat, va advertir a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, que «o s'esforcen més» al fer propostes o els catalans marxaran «sense dir ni adéu». Arrufat va criticar la «gran oferta» de l'executiu de Rajoy i el va instar a esforçar-se més a «comprendre la dimensió i la profunditat de la revelació democràtica» que es viu a Catalunya. D'altra banda, va reiterar l'exigència al Govern de fixar data i pregunta, així com de tenir un horitzó «clar i nítid» i un «compromís» amb la consulta.

Prem per veure més contingut per a tu