Segueix-nos a les xarxes socials:

Un home roba 160.000 ? en domicilis de gent gran fent-se passar per revisor del gas

?Després de cinc anys seguint-li la pista, els Mossos el detenen a Getafe ?L'home es guanyava la confiança dels avis, però no dubtava a emprar la violència per aconseguir el seu objectiu ?Una de les víctimes va arribar a convidar-lo a dinar a casa seva

Un home roba 160.000 ? en domicilis de gent gran fent-se passar per revisor del gasmossos d'esquadra

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a la Unitat de Multireincidents de l'Àrea d'Investigació Criminal de Barcelona van culminar una investigació iniciada fa cinc anys que va permetre detenir un home de nacionalitat espanyola i de 44 anys que realitzava furts i robatoris amb violència a gent gran fent-se passar per un fals operari del gas. L'operatiu va finalitzar el 22 de juny passat a Getafe , quan el grup de Multireincidents va ordenar la detenció, desprès de localitzar el domicili on s'amagava el sospitós, en aquella localitat madrilenya.

La investigació es remunta a l'any 2012, quan els agents van tenir accés a una informació segons la qual un home es dedicava a entrar en domicilis particulars de gent gran amb molta habilitat fent-se passar per operari del gas i amb l'objectiu de sostreure diners i joies. Després d'una exhaustiva recerca, el Grup de Multireincidents de l'AIC va aconseguir detenir-lo a la localitat d'Algeciras (Andalusia) i es va aconseguir el seu ingrés a presó.

L'autor va aprofitar un permís penitenciari l'any 2013 per no reingressar a presó i evitar complir la condemna pendent, tot i que els primers fets delictius es remunten a l'any 2003. A partir d'aquell moment, va tornar a reprendre la seva activitat delictiva entre Barcelona i Madrid: viatjava entre les dues ciutats per cometre robatoris de les mateixes característiques. Per no ser identificat i detingut -ja que tenia ordres de detenció judicial que comportaven el seu reingrés a presó- utilitzava la identitat del seu cunyat. Finalment, els investigadors el van poder situar a la localitat madrilenya de Getafe on vivia amb la seva parella sentimental actual i el van detenir. Per cometre els robatoris sempre actuava de la mateixa manera: d'entrada procurava fer-ho per mitjà d'un furt però en ocasions utilitzava la violència quan la víctima s'adonava del robatori. Aleshores li propinava fortes empentes o cops amb la finalitat d'assegurar-se la fugida del domicili. L'autor actuava sol, parlava en castellà o català, depenent de la llengua que utilitzés la víctima, i anava sempre amb una carpeta o portafolis amb l'excusa de fer la revisió del gas i així poder-se moure per tot el pis sense control a la recerca d'objectes de valor. El seu tracte afable servia per generar confiança en la gent gran. Fins i tot, hi ha un cas en què una de les víctimes el va convidar a dinar, tot i que no ho va acceptar per evitar que algun familiar el pogués detectar. Totes les víctimes eren persones d'edat avançada, amb una mitjana d'edat situada entre els 65 i els 92 anys. En total, es van comptar 17 víctimes, 16 dones i 1 home. Entre joies, diners i altres objectes només en els fets delictius investigats el botí supera els 160.000 euros.

El detingut va passar a disposició judicial el dia 25 de juny i el jutge va decretar el seu ingrés a presó. es de Mossos d'Esquadra es recomana que cap persona realitzi un pagament en efectiu a un operari del gas. En cas de rebre una comunicació d'una empresa de subministraments, davant el dubte, s'ha de trucar al servei d'atenció de la companyia.

Prem per veure més contingut per a tu