Segueix-nos a les xarxes socials:

Torrent inicia avui el diàleg per articular el «front comú»

Parlarà amb partits i agents socials per trobar una «resposta unitària» · Sosté que «cap jutge pot perseguir el president de tots els catalans»

Torrent inicia avui el diàleg per articular el «front comú»

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, va emetre ahir un missatge institucional per demanar «calma» als catalans, després que es conegués la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont. Mentre arreu de Catalunya els sobiranistes protestaven per la situació de Puigdemont i dels «presos polítics» independentistes, Torrent va voler fer aquesta crida i insistir en la necessitat de crear «un front comú pels drets i llibertats». És per això que va anunciar que avui iniciarà contactes amb partits polítics i agents socials amb la intenció «d'articular una resposta unitària» a la situació actual. El president del Parlament va carregar contra l'Estat per propiciar «els moments més foscos de la democràcia», i el va acusar de posar en risc «els fonaments d'Europa». Segons ell, «el president Puigdemont ho és en virtut de la decisió lliure, sobirana i democràtica dels seus conciutadans expressada en el Parlament. I cap jutge, ni cap govern, ni cap funcionari té la legitimitat per cessar, i encara menys perseguir, el president de tots els catalans».

Després de mostrar-se «indignat» per la situació i enviar «l'escalf» a les famílies dels «presos i exiliats» especialment, Torrent va assegurar que davant «d'aquest context especialment injust», tenia la necessitat de «fer una crida a la calma i a la responsabilitat de tothom». «No tinc cap dubte que la societat catalana actuarà com sempre ha fet: des de la no violència i la fermesa», va dir, després que durant tota la tarda se succeïen les mobilitzacions a Catalunya, en algunes de les quals es van produir enfrontaments entre manifestants i Mossos .

Per a Torrent, la situació «exigeix una sortida política, no judicial». «Ho hem defensat sempre i ara és més pertinent que mai», va etzibar. I recordant la seva proposta de dissabte per crear «un gran front social i democràtic de defensa de les llibertats i els drets del país, que tingui traducció a la societat civil i que fins i tot pugui arribar a cristal·litzar a les institucions», va avançar que s'hi posa a treballar immediatament. «Demà mateix començaré a treballar amb partits, sindicats, entitats i organitzacions rellevants de la societat civil per tal d'articular una resposta conjunta i unitària. L'hora és greu. L'excepcionalitat, evident. I la causa de la democràcia està per sobre de qualsevol interès», va assegurar.

Prem per veure més contingut per a tu