Segueix-nos a les xarxes socials:

Torrent reclama diàleg davant «l'escalada de repressió»

Qüestiona que la voluntat de la població canviï «amb més repressió i modificacions del Codi Penal». Assegura que els dirigents independentistes empresonats mantenen els seus drets polítics intactes

El president del Parlament, Roger Torrent, va reclamar diàleg amb l'Estat davant «l'escalada de repressió» que creu que estan protagonitzant PP, Cs i PSOE en la situació política de Catalunya.

En declaracions als mitjans aquest dimarts després de visitar els presos sobiranistes a la presó d'Estremera, ha reiterat la necessitat de dialogar, ja que "els conflictes polítics es resolen amb diàleg i no amb més repressió i amb el Codi Penal».

«Aquesta escalada de repressió cap a on ens porta? Es creuen que amb més repressió i amb modificacions del Codi Penal canviaran els plantejaments socials i polítics de Catalunya?», va qüestionar dirigint-se al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i als líders de Ciutadans, i PSOE, Albert Rivera i Pedro Sánchez.

Torrent va assegurar que els dirigents independentistes empresonats mantenen els seus drets polítics intactes i va criticar que la seva situació és «doblement injusta» perquè, al seu parer, estan a la presó per delictes que no han comès i perquè estan de manera preventiva sense haver estat condemnats.

Més de 600 quilòmetres

També va lamentar que estiguin a més de 600 quilòmetres de les seves famílies, la qual cosa veu especialment preocupant en els quals tenen fills petits, ja que «no només se'ls castiga a ells, sinó també a les seves famílies i als seus fills menors».

Va afirmar que els exconsellers de la Generalitat a la presó estan «forts, ferms i conscients de la seva situació, que són presos polítics», i va reivindicar que tenen la voluntat de persistir.

«Ens demanen que també persistim, que seguim en defensa dels drets i llibertats fonamentals, bàsiques i democràtiques», i va afegir que li han transmès que agraeixen les mostres de suport que reben a la presó.

Ronda de visites

Torrent va visitar aquest dilluns l'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa a la presó d'Alcalá Meco, i ahir a la tarda es va reunir amb el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i el líder de JxCat en el Parlament i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, a la presó de Soto del Real.

Prem per veure més contingut per a tu