Segueix-nos a les xarxes socials:

El portaveu de l'Europarlament no preveu mediació de la UE a Catalunya

Jaume Duch diu que "ja no hi ha temps" per a un segon referèndum sobre el Brexit

El portaveu de l'Europarlament no preveu mediació de la UE a CatalunyaACN

El portaveu i director de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch, ha augurat que la Unió Europea no intervindrà en la situació política catalana: "Si això hagués hagut de passar, ja hauria passat, i si no ha passat probablement ja no passarà".

En una conferencia-col·loqui de Barcelona Tribuna organitzada per 'La Vanguardia', l'Associació Espanyola de Directius (AED) i la Societat Econòmica Barcelonina d'Amics del País, ha assenyalat que "cap institució europea s'ha posicionat" sobre el judici obert a líders independentistes catalans i ha lamentat que es veu Catalunya com un problema a la UE.

"Dels 20 anys i escaig que porto a la UE, la gent no parla de Catalunya de la mateixa manera que parlava abans, probablement perquè ara Catalunya va lligada a un problema", ha explicat.

Per a Duch, qualsevol iniciativa política a Europa ha de respectar la democràcia i la legalitat: "Les coses que no es fan per una d'aquestes dues vies, no tenen rebut a Brussel·les".

BREXIT: 30 ANYS DE 'FAKE NEWS'

Quan li han preguntat sobre la sortida del Regne Unit de la UE, ha criticat que les 'fake news' "funcionen bé quan la gent té poca informació i poden provocar coses tan greus com el Brexit, que és en part conseqüència de 30 anys de falses notícies" sobre l'espai comunitari.

Davant la proximitat de les eleccions europees del 2019, ha reconegut que, si es posposés el Brexit i el Regne Unit continués dins de la UE a l'abril, els britànics participarien en els comicis europeus, però ha indicat que és una opció rarament probable: "El Brexit és com un rellotge d'aquests de les bombes: hi ha un compte enrere que arriba a zero".

"El compte enrere s'acaba el 29 de març i hi hagi o no acord el Regne Unit deixa la UE, i perquè això no passi s'ha de canviar l'engranatge del rellotge", ha comparat.

A més, ha asseverat que "ja no hi ha temps" per a un segon referèndum sobre el Brexit i que, en tot cas, podria plantejar-se la tornada dels britànics a la UE quan ja n'hagin sortit.

CANVI D'HORA

Sobre la proposta de la Comissió Europea de posar fi al canvi d'horari entre l'hivern i l'estiu, ha augurat que és difícil un acord entre tots els estats membre i ha assegurat que la iniciativa el va agafar per sorpresa: "Ho van anunciar com una cosa que ja es podia aplicar quan per fer-ho s'ha de modificar una legislació europea que requereix d'un acord dels estats i també del Parlament Europeu".

També ha valorat l'anunci de la cancellera alemanya, Angela Merkel, de no optar a la reelecció, ha considerat intel·ligent que es retiri de la política de forma gradual i ha lamentat que "no és una bona notícia per a Europa perquè és una de les polítiques que més ha treballat per la UE".

Prem per veure més contingut per a tu