Segueix-nos a les xarxes socials:

Iceta es presentarà a les primàries socialistes que se celebraran al novembre

El PSC celebrarà les primàries per escollir qui ocupa durant la primera secretaria del partit els propers anys el 30 de novembre, en unes eleccions a les que l'actual líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ja ha explicitat diverses vegades que presentarà candidatura.

El secretari d'organització dels socialistes catalans, Salvador Illa, va anunciar que a la reunió de la Comissió Executiva celebrada ahir també s'ha fixat la data del pròxim congrés del partit, que seguirà a les primàries i serà el cap de setmana del 14 i 15 de desembre, «si el calendari electoral no obliga a adaptar-lo».

Des d'ara i fins que arribi la doble cita, va detallar, s'activaran tots els mecanismes previstos per a un procés congressual d'aquest tipus.

Així, ja s'han distribuït diverses tasques: el dirigent Carles Martí serà el responsable de la ponència política; la portaveu parlamentària, Eva Granados, s'encarregarà de la coordinació programàtica, i el mateix Illa serà qui coordini la ponència relativa als principis i al model de partit.

L'últim, el 2016

L'últim congrés d'aquestes característiques es va celebrar l'any 2016, quan Iceta es va imposar a les primàries a l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, que va voler disputar-li el lideratge del partit socialista català.

Prem per veure més contingut per a tu