Segueix-nos a les xarxes socials:

Els agents dels Mossos d'Esquadra es podran prejubilar amb 59 anys

La mesura entrarà en vigor el 2021, segons l'acord tancat amb Interior

Els agents dels Mossos d'Esquadra es podran prejubilar amb 59 anys

Els membres del cos de Mossos d'Esquadra es podran prejubilar amb 59 anys a partir de 2021, arran de l'acord que han signat aquest dimecres sindicats i la Conselleria d'Interior de la Generalitat, han informat el Departament i el sindicat Sap-Fepol a Europa Press.

La portaveu de Sap-Fepol, Imma Viudes, ha explicat que s'aplicarà un sistema similar a què fan servir les policies municipals, de manera que els membres de el cos rebran una "bonificació" respecte a l'edat de jubilació que estipuli la llei en funció de la seva antiguitat.

"Qui porti 37 anys cotitzats, tindrà una bonificació sobre l'edat legal prevista de sis anys, i podrà anar-se'n amb 59", mentre que una persona amb 36 anys d'antiguitat en el cos pot jubilar-se cinc anys abans del que estipuli la llei del moment, ha explicat Viudes.

El sindicat ha qualificat l'acord d'"històric". Ha celebrat que l'han aconseguit després de dos anys de negociació i ha destacat que en el text el Govern es compromet a impulsar durant 2020 el desplegament normatiu que permeti l'entrada en vigor de la jubilació anticipada l'any que ve.

Sap-Fepol també apunta que, en l'acord, es recull que la Generalitat atorgarà les "partides pressupostàries necessàries per fer efectiu aquest compromís".

A més, el sindicat ha celebrat "l'àmplia majoria d'organitzacions sindicals" que han signat l'acord aquest dimecres, el que considera una mostra de la millora que aquest acord suposa per a les condicions de treball en el cos.

Prem per veure més contingut per a tu