Segueix-nos a les xarxes socials:

Detingut per amagar 187 quilos d'haixix sota el bressol del seu fill

L'arrestat és membre d'una xarxa de narcos que enviava droga a França en caravanes de vehicles de gamma alta

Detingut per amagar 187 quilos d'haixix sota el bressol del seu fill· EP

La Guàrdia Civil ha detingut un suposat membre d'una xarxa de narcos que enviava droga a França en caravanes de vehicles de gamma alta que anaven a tota velocitat, a qui han intervingut 187 quilos d'haixix amagats sota el bressol del seu fill a la seva casa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

Segons ha informat aquest dimarts l'institut armat, en l'operació, explotada en dues fases i que ha culminat amb quatre detinguts en total, s'han intervingut 284 quilos d'haixix -187 d'ells sota el bressol on dormia el fill de l'arrestat a Santa Coloma-, 8.500 euros en efectiu, una arma de foc i tres cotxes d'alta gamma, amb els quals suposadament la xarxa traslladava la droga a França amb el mètode del "Go-Fast".

La investigació es va iniciar al febrer de 2020 arran del decomís de 97 quilos d'haixix i la detenció a França per part de la Gendarmerie de tres membres de la xarxa, d'origen marroquí i nacionalitat francesa.

Arran d'aquestes primeres tres detencions, la policia francesa, gràcies a l'anàlisi d'unes empremtes dactilars trobades en els embolcalls dels paquets d'haixix, va determinar que la xarxa tenia una base a la província de Barcelona, de manera que va assumir la investigació la unitat antidroga de la Guàrdia Civil a Catalunya.

En la seva investigació, l'institut armat va comprovar que la xarxa es dedicava al tràfic internacional d'haixix amb el mètode del "Go-Fast", que consisteix en la utilització de vehicles potents d'alta gamma que els permetien transportar la droga a gran velocitat.

Els membres de la xarxa dotaven els turismes de mecanismes que ampliaven la seva autonomia, amb l'objectiu de poder realitzar viatges sense parar a repostar combustible.

A més, utilitzaven cotxes de suport, que duien carburant extra, rodes de recanvi i equips mecànics per resoldre qualsevol incidència de manera autònoma durant la travessia, amb la finalitat de no ser descoberts.

Segons la Guàrdia Civil, aquest sistema evidencia l'adaptació que han hagut de realitzar algunes organitzacions de narcotraficants en reduir-se la mobilitat i augmentar els controls policials amb motiu de la pandèmia del coronavirus.

L'organització criminal obtenia la droga al sud d'Espanya i va establir el seu centre logístic a Santa Coloma de Gramenet, on emmagatzemava la droga i organitzava els enviaments i la seva venda a França, segons l'institut armat.

Finalment, el passat 1 de febrer la Guàrdia Civil, en la segona fase de l'operació, va detenir l'encarregat d'emmagatzemar la droga i organitzar els enviaments a França, un home de nacionalitat francesa, origen marroquí i residència a Espanya, acusat dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

En el registre del seu domicili a Santa Coloma de Gramenet els agents van decomissar 187 quilos d'haixix, amagats sota el bressol on dormia el seu fill petit, així com 8.500 euros en efectiu, una arma de foc i tres vehicles d'alta gamma.

Prem per veure més contingut per a tu