Segueix-nos a les xarxes socials:

Macias adverteix d’un estiu «complicat» l’any que ve per les obres a Rodalies

Les actuacions previstes afectaran almenys la meitat de la mitja desena de línies que es gestionen

El coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, Pere Macias, va explicar ahir que les obres del proper estiu afectaran almenys la meitat de la mitja desena de línies que gestionen i va augurar un estiu «complicat».

En una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, Macias va avançar que a l’estiu finalitzaran també els treballs a l’estació de Sant Andreu Comtal, i que a partir del 2022 els usuaris començaran a veure obres «de forma general» per tirar endavant les inversions, que creu que es van executant a bon ritme.

Segons va explicar, fins ara s’han tret 600 milions a licitació per millorar el servei, amb projectes com ara el desdoblament de la R3 entre Parets i La Garriga ; per al 2025 preveuen que estigui a punt la infraestructura que ha de permetre augmentar el nombre de trens que circulen per la R3, va assenyalar Pere Macias.

Davant les diferències que existeixen entre el Govern central i la Generalitat sobre els límits de traspàs de Rodalies, va rebutjar entrar en controvèrsies i va destacar que la responsabilitat sobre el servei és de tots, perquè les competències són creuades: «No podem convertir Rodalies en un camp de batalla».

Sobre el vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, el coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya va afirmar que amb el traspàs de Rodalies s’ha mostrat «molt ambiciós, i aquesta ambició s’ha de combinar amb una prudència per aprendre a fer les coses».

Reclamació de recursos

Tot i això, Pere Macias va destacar que «la Generalitat és la competent, pot encarregar-ho a qui cregui: a Renfe, FGC o també una tercera companyia», i en tot cas va reclamar transferir recursos al Govern perquè pugui garantir un bon servei de Rodalies, cosa que reivindica tractar en la negociació sobre els Pressupostos Generals de l’Estat.

Prem per veure més contingut per a tu