Segueix-nos a les xarxes socials:

Tres entitats reclamen a Calonge que retiri el canvi del Pla General que afecta el Collet

El Centre d´estudis calongins Colonico, l´Associació de veïns i amics de Sant Antoni i l´Ateneu popular de Calonge han demanat a l´Ajuntament que retiri la modificació del Pla General que afecta el Collet Est i que garanteixi la protecció de l´entorn actual del jaciment arqueològic en un perímetre de 200 metres. Un dels objectius d´aquesta petició és evitar la construcció d´un hotel projectat a només 4 metres de la terrisseria de la vil·la romana.

Entre els seus motius per rebutjar la modificació urbanística, aquestes entitats alerten que facilitarà la continuïtat dels dos fronts urbans al llarg de la costa -de Sant Antoni a Palamós-, eliminant l´únic corredor existent. També denuncien que la construcció de l´hotel crearà una imatge d´entrada al municipi «altament deteriorada» i amagarà el jaciment arqueològic.

Un altre argument de pes és que la construcció pot dificultar la circulació de les aigües plujanes cap al mar i perjudicar els sistemes hidràulics de la zona, propera a la desembocadura de la riera Aubí. A les al·legacions presentades per aquests col·lectius s´adverteix que «amb les cada vegada més habituals pluges torrencials, aquest corredor aglutina una quantitat molt rellevant d´aigua que ara va directament al mar sense cap barrera», com podria ser el futur edifici.

Les tres entitats que han presentat conjuntament les al·legacions formen part de la comissió municipal del Collet Est, en la qual també estan representats els partits polítics presents a l´Ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Precisament, en la introducció del document acusen a la «quasi totalitat dels grups presentants a les eleccions municipals de 2003» d´haver incomplert el seu compromís polític de preservar la zona.

A més de reclamar un perímetre de protecció de 200 metres, en les al·legacions registrades ahir a l´Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s´afirma que «l´alt valor del jaciment arqueològic» necessita «un entorn harmonitzat»; així com també es remarca l´interès «especial» que té el Collet per a la població de Sant Antoni i el paper d´aquest espai com a corredor biològic entre el Pla d´Espais d´Interès Natural (PEIN) de les Gavarres i el litoral.

Reivindicació de sòl no urbanitzable

Un altre motiu que han exposat per demanar la retirada de la modificació urbanística és que s´ha incomplert el termini per al desenvolupament del sector previst en el Pla General de 1994, ja que s´hauria d´haver fet entre 1995 i 1998. Però, segons remarquen, durant aquest període «hi va haver una total inactivitat de la propietat» i entenen que «va esdevenir no urbanitzable».

Prem per veure més contingut per a tu