Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC vol abans de dos mesos un estudi de viabilitat del soterrament del tren

ERC vol abans de dos mesos un estudi de viabilitat del soterrament del tren

ERC de Figueres vol que es convoqui un ple extraordinari per debatre la problemàtica del tren convencional al seu pas per la ciutat que després de la trobada de l´alcalde, Santi Vila, a Foment s´ha posat de manifest que no és una prioritat per l´Estat i que l´haurà de pagar l´Ajuntament. El grup vol que es faci un estudi de viabilitat tècnica i econòmica de la proposta del soterrament de l´actual traçat. Esperen que l´Ajuntament es replantegi la seva posició, fins ara partidària de la variant del tren i estació conjunta amb el TAV a Vilafant.

Des d´ERC sempre han defensat l´opció del soterrament o semisoterrament com la més viable i necessària per la ciutat mantenint l´estació al centre. Des de Foment s´està impulsant la construcció de la variant -des del Pont del Príncep a l´estació de Vilafant- però de moment no es plantegen la resta dels trams, des de Vilafant fins tornar a enllaçar amb l´actual traçat a Vilabertran, eliminant així la via del centre urbà. En el cas de fer-se l´hauria de pagar l´Ajuntament amb les plusvàlues que es generarien. Per ERC, aquestes no serien suficients per pagar un projecte d´un elevat cost econòmic i, en canvi, sí que ho podrien ser si s´opta per soterrar la línia actual. La portaveu del grup, Mireia Mata, ha explicat que «no volem forçar a l´equip de govern, sinó plantejar-ho a l´entorn de l´estudi, volem que creguin els informes tècnics».

Per això en el ple convocat proposen l´estudi de viabilitat. A banda del soterrament o semi-soterrament hauria d´incloure la viabilitat d´un by-pass a l´estació del TAV, una línia per on podrien fer arribar els trens d´alta velocitat a l´estació figuerenca. També proposen que desprpés de tenir els resultats de l´estudi es convoqui un ple perquè l´Ajuntament adopti una postura formalment que, no descarten, podria ser replantejar-se les infraestructures ferroviàries. La petició s´entrarà dilluns i si en quinze dies el ple extraordinari no el convoca l´alcalde ho faria el secretari perquè ERC té suficients regidors (una quarta part) per poder convocar la sessió.

Prem per veure més contingut per a tu