Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSC diu que el conveni no permet la tanca de la Pastora

El PSC diu que el conveni no permet la tanca de la Pastora

La tanca instal·lada per uns propietaris a la finca de la urbanització La Pastora, a Llafranc, continua aixecant polèmica. Primer van ser els Amics de la Unesco els que van demanar a l´Ajuntament (Entesa, ERC i CiU) que la fes retirar, però aquest va respondre que hi ha un conveni signat amb els propietaris que en permet la instal·lació. Ara, els socialistes, a l´oposició, han tornat a la càrrega i asseguren que el conveni (signat quan ells estaven al govern, juntament amb l´Entesa) permet als particulars l´ús d´aquest espai, però no el tancament. Mentrestant, el consistori continua defensant la legalitat de la instal·lació.

El conveni es va signar el 20 de gener de 2006, i sis dies més tard va ser ratificat per la Junta de Govern. El seu objectiu era que els propietaris de la finca puguessin utilitzar un espai verd públic a canvi que en fessin un manteniment. «Es va creure que un lloc que no es fa servir, almenys estés net i curós», indica el regidor d´Urbanisme, Josep Esteba (Entesa).

Però el portaveu del PSC, Juli Fernández, assegura que el document no permet als propietaris fer un ús exclusiu de l´espai, i en cap cas s´autoritzava a què el tanqués. Per aquest motiu, es mostra en desacord amb l´existència de la tanca i demana a l´equip de govern que la faci retirar. «Demanem que es compleixi el que diu el conveni i que es torni a la normalitat», afirma.

Per al regidor d´Urbanisme, en canvi, la normalitat és la situació actual. Segons indica, en el conveni es permetia l´ús d´aquest espai per uns anys a canvi del manteniment, i els propietaris sempre s´han atès a les instruccions d´Urbanisme. L´única cosa que veu discutible, assenyala, és l´existència del portal, però en tot cas mai està tancat amb clau i no es pot negar l´accés a ningú. Segons explica Esteba, es tracta d´un terreny que no tenia cap utilitat pública, de manera que es va signar el conveni amb la finalitat que els propietaris l´utilitzessin a canvi de mantenir-ne els voltants nets.

Prem per veure més contingut per a tu