Segueix-nos a les xarxes socials:

fundació josep niebla

de totes totes, la variant nord És una barbaritat

de totes totes, la variant nord És una barbaritat

Tornant de Suïssa on he estat per qüestions de feina un llarg mes ; arribo al meu País i concretament a Casavells, poble agregat a Corçà, on fa 25 anys em vaig instal·lar. Parlem del Baix Empordà o més ben dit tal com el va batejar el gran Josep Pla: L´Empordanet.

La vista que ens ofereix la natura és de gran bellesa. Davant nostre el Pla de Vallosses, el qual per la seva harmonia i encís li diuen cada vegada més a nivell popular: "El Pla de Belleses" . I arribant a Casavells per la nit em sorprenen diversos cartells que criden l´atenció i diuen que els veïns no deixaran pas que destrueixin una de les valls més maques i harmonioses que ens queden a l´Empordà.

No m´estranya que els veïns s´hi hagin sublevat: l´agressió que suposaria la dita alternativa Nord (que serà una enorme carretera aixecada amb grossos pilars de dotze metres d´alçada al llarg de dos quilòmetres ) és des de tots els punts de vista una barbaritat.

Per altra part fa dies que intento tranquil·litzar molts amics del País, que estan com nosaltres enamorats d´aquesta meravella que és l´Empordà i que exerceixen de defensors acèrrims de la seva bellesa a pesar de tot mantinguda.

A tothom li dic que conec suficientment els polítics que estan al front d'aquest projecte de la variant, la seva capacitat, cultura i amor al país i que, per tant, sé que no serien capaços de practicar aquesta destrossa. També hem rebut adhesió a la nostra posició, de més d´un centenar de socis de la Fundació Niebla com és el cas d'arquitectes, metges, escriptors, pagesos, docents de diferents universitats de Catalunya, advocats, enginyers, polítics. En fi, persones amb qualitats humanes i culturals que coincideixen que hauria de decidir-se una altra alternativa a aquesta carretera. Igualment, hem rebut moltes trucades telefòniques i correus d´artistes de la zona, entre els quals molts amb fama internacional de diversos països, dient que volen recolzar la defensa del "Pla de Belleses" tal i com diuen els pagesos. Per tant, aquests diuen no al traçat Nord, en companyia dels pagesos i treballadors de la zona que dedicant-se al cultiu dels camps, al mateix temps que viuen d´això, han preservat amb gran esforç el ?territori. El mateix que nosaltres hem d´aconseguir, deixant igual i si és posible en millors condicions, a les properes generacions. I això em porta a parlar de la cura i l´atenció practicada en la construcció de carreteres i ferrocarrils en el territori Suís, sempre amb la vista posada a la salvaguarda de la natura al màxim, utilitzant molt sovint els túnels com a recurs. Per tant, a més de no agredir el país visualment, evitarem també el soroll.

Prem per veure més contingut per a tu