Segueix-nos a les xarxes socials:

LA SANITAT QUE VE (a La Selva Marítima)

LA SANITAT QUE VE (a La Selva Marítima)

"Si obrint les ostres et talles amb el ganivet, aquest proper Cap d'Any podries acabar la festa a l'hospital de Quimper. Necessitem la teva firma perquè això no passi". Ho llegia, fa pocs mesos, en una pancarta penjada a Concarneau, un poble de 15.000 habitants situat a 35 quilòmetres de Quimper, la capital d'un districte de la Bretanya francesa. Protestaven per la supressió dels serveis d'urgències nocturns d'una pila de pobles i viles "petites" i la seva centralització. Palesava, d'una banda, el senyal que a França també han arribat les vaques flaques i de l'altra, una veritable contradicció pel que fa a l'atenció mèdica urgent: conciliar distància amb immediatesa, rapidesa i eficàcia. Ja coneixeu la dita: Quan vegis afaitar la barba del teu veí, posa la teva a remullar.

Segons informacions que em fan arribar companys ben connectats amb teòrics i gestors de l'ICS (Institut Català de la Salut), durant els propers tres anys s'impulsarà i reorganitzarà la regió sanitària Alt Maresme-Selva Marítima. Això, simplificant les coses, pot comportar: la desaparició de l'hospital Sant Jaume de Calella i el Comarcal la Selva de Blanes com a centres hospitalaris strictu sensu (es convertirien en sociosanitaris, centres de crònics i/o de cirurgia freda), la construcció d'un nou hospital supracomarcal que doni servei des de Calella fins a Tossa i, també, la construcció i posada en marxa d'un CUP, un centre d'urgències de primària (únic) per donar cobertura a tota la regió sanitària.

M'expliquen que alguns municipis ja han començat a postular-se, oferint terrenys i facilitats per acollir les instal·lacions del nou hospital i el nou CUP. Caldrà seguir atentament, doncs, quins i amb quins criteris s'escolleixen els emplaçaments d'aquests serveis si tota aquesta nova i fantàstica planificació tira endavant. Podria acabar succeint que, a la nit, algú es fracturi un braç a Tossa i després de passar pel (hipotètic) CUP instal·lat a Palafolls acabi a l'hospital supracomarcal (també hipotètic) de Pineda. O que un nen de Malgrat amb convulsions hagi de desplaçar-se fins a Lloret per solucionar el problema. Sense comentaris.

Prem per veure més contingut per a tu