Segueix-nos a les xarxes socials:

Tres empreses es presenten a un concurs de Lloret amb cinc minuts de diferència

Al Grup Independent Lloret (Grill) li sembla sospitós el fet que l'Ajuntament adjudiqui "L'execució del servei d'assessorament estratègic, seguiment i supervisió de les àrees de màrqueting i comunicació" a l'empresa Dribbling SA, que l'any passat va ingressar 68.888 euros de les arques municipals i que està participada per Victor Sagi, el mateix publicista que va realitzar el nou logotip del municipi. I li sembla sospitós perquè l'adjudicació es va fer mitjançant un procediment negociat sense publicitat al qual optaven tres empreses en dues de les quals hi és Sagi: Dribbling, on ocupa la presidència, i Publipole sl, de la qual és l'administrador.

Per aquest motiu, el portaveu de la formació independent, Joaquim Teixidor, ha demanat que s'anul·li l'acord aprovat pel govern (CiU, PP) d'atorgar el servei a Dribbling per valor de 59.500 euros i ha reclamat que no es torni a convidar Dribbling ni Publipole en futurs concursos per evitar "possibles tractes de favor, falta de transparència i imparcialitat".

Teixidor va trobar estrany que les tres empreses convidades per realitzar el servei entressin les seves ofertes amb dos minuts de diferència cadascuna. La primera va ser Publipole sl, que a les 8.50 hores del matí del passat 20 de juliol va demanar 59.800 euros pel servei. Acte seguit, a les 8.52, Cusido Comella -aparentment sense vinculació amb el publicista- reclamava 59.950 euros pel mateix servei. Finalment, a les 8.55, Dribbling entrava la seva oferta per valor de 59.500 euros.

El fet encara preocupa més el regidor atès que l'oferta "surt de l'àrea de participació ciutadana, és per un servei de màrqueting i comunicació i es carrega a una partida dels serveis d'urbanisme i projectes tècnics que corresponen a inversions". Una partida que Teixidor troba estranya després que no s'hagi produït cap modificació de crèdit al respecte. Més, quan els estudis i assessraments acostumen a carregar-se a les despeses corrents.

La reposta del govern

El segon tinent d'alcalde, Ignasi Riera (CiU) explica que la concessió a Dribbling d'aquest servei "és un acord provisional i està pendent del definitiu". No ha volgut expressar si el govern anul·larà l'acord i evitarà tornar a convidar aquesta empresa i Publipole perquè participin en nous procediments negociats sense publicitat, com reclama el Grill. No obstant, Riera especifica que els serveis jurídics del consistori hi estan treballant.

D'altra banda, assegura desconèixer si els 59.500 euros s'han computat com a inversió o com a despesa corrent al·legant que es tracta d'una qüestió tècnica. Tot i això, apunta que és l'inverventor qui valida els comptes i afegeix que no creu que aquest "s'hagi equivocat".

Serveis de Dribbling

Teixidor explica que tan sols el 2008 Dribbling va ingressar 68.888 per conceptes diversos. Alguns d'aquests serveis són "la conceptualització del pla continu de Lloret" i "honoraris, imatge, logo, senyalització, promoció i control del Ral·li Costa Brava per valor de 6.000 euros" el febrer; "l'assessorament, recerca i captació d'esdeveniments culturals i esportius (7.110 euros)" el març; "l'assessorament i control d'accions de l'estiu 2008 (6.960 euros) i l'assessorament d'accions al barri del Molí (6.728 euros)" el setembre; i "els serveis d'assessorament i control d'accions complementàries al Ral·li (6.960 euros) el novembre.

Prem per veure més contingut per a tu