Segueix-nos a les xarxes socials:

Un llibre de text digital de Català repeteix 17 cops la mateixa falta

Utilitzen el material estudiants de primer d'ESO que participen en el pla pilot del Departament d'Educació

Un llibre de text digital de Català repeteix 17 cops la mateixa faltadiari de girona

Disset vegades apareix la fórmula verbal escrivim amb b en comptes de v en el capítol Ortografia de les lletres del llibre digital de Llengua i Literatura Catalana de primer d'ESO, que utilitzen els instituts inclosos en el pla pilot del Departament d'Educació per introduir les noves tecnologies a l'aula. L'autor d'aquest llibre és l'empresa especialitzada Digital-Text.

La paraula amb la incorrecció ortogràfica -és a dir, escribim- es repeteix una i altra vegada per introduir exemples d'una norma determinada. I ho fa disset cops. L'error es produeix a la segona meitat del capítol, després que s'hagi explicat, precisament, l'ortografia de les lletres b i v. Tal com poden llegir els estudiants en el seu llibre digital, la v s'utilitza "en una mateixa família de paraules, com a alternança amb la u: neu-nevar, clau-clavar". Un llistat en el qual hi haurien pogut afegir "escriu-escrivim".

Els Digital-Text són llibres digitals interactius creats per experts docents en cada matèria, pensats -tal com s'informa a la seva web- per aprofitar al màxim les possibilitats de les noves tecnologies, facilitar la tasca del professorat i afavorir la comprensió de les assignatures als alumnes. La creació d'aquesta modalitat de llibres sorgeix d'Omnis cellula, una editorial sense ànim de lucre amb seu a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona fundada el 2002.

Vint-i-cinc centres educatius de les comarques de Girona utilitzen material de Digital-Text, que també serveix productes a unes 250 escoles de Barcelona, una vintena de Lleida i una quantitat similar a Tarragona. A Girona, onze instituts participen en el pla pilot d'introducció del llibre de text digital: els IES Jaume Vicens Vives (Girona), de Llançà, Pla de l'Estany (Banyoles), Puig Cargol (Calonge), Ramon Muntaner (Figueres), Ridaura (Castell-Platja d'Aro), Vallvera (Salt) i Sant Feliu de ?Guíxols, a més del Centre Escolar Empordà (Roses), els col·legis Vilagran (Salt), Bell-lloc i Maristes (Girona).

Prem per veure més contingut per a tu