Segueix-nos a les xarxes socials:

Un mapa ho demostra

El camí de Can Juncadellapassava per dins la finca

L'Ajuntament ha començat a instal·lar lesmalles de protecció d'allaus al camí de ronda

El camí de Can Juncadellapassava per dins la fincacarles colomer

Si en el darrer ple municipal de Lloret el regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera (CiU), va afirmar que el sender GR-92 no hauria d'haver transcorregut mai per la propietat de Can Juncadella, un mapa excursionista de l'any 1977 demostra que precisament aquest camí passa per l'interior de la finca -veure la foto detall-. El mapa en qüestió, forma part del llibre de rutes Costa Brava-I, d'editorial Alpina, amb seu a Granollers, al Vallès Oriental.

És a dir, que aquesta senda feia més de 33 anys que estava senyalitzada i apareixia reflexada en els mapes turístics i excursionistes. Però per a Riera és evident que la titularitat d'aquest camí sempre ha estat privada. No obstant això, els actuals propietaris de Can Juncadella, oriunds de Kazahastan, van signar un conveni amb l'Ajuntament en què es comprometien a construir i finançar íntegrament un camí de ronda per valor de 400.000 euros.

Com a contrapartida, l'Ajuntament els permetia barrar el pas als excursionistes que transitaven pel GR-92. Curiosament, i a tenor de les paraules del regidor de Medi Ambient, es tracta d'una mesura a la que ja hi haurien tingut dret des d'un principi si realment són els propietaris de la senda.

Ara, el GR-92 està desviat per la urbanització Urcasa a l'espera de la construcció del camí de ronda que han promés els amos de Can Juncadella de forma, aparentment, altruista.

D'altra banda, ja s'han iniciat les obres de protecció del camí de ronda de la Dona Marinera mitjançant la col·locació d'unes malles metàl·liques a les penyes que evitaran accidents en casos d'esllavissades. I és que, el passat 1 d'agost, una turista israeliana va resultar ferida de gravetat quan li va caure al damunt una roca que va desprendre's de la penya situada prop del monument de la Dona Marinera. Les causes d'aquest accident es van relacionar amb les pluges, que haurien descompactat la terra afluixant la subjecció natural de la pedra permetent-ne la caiguda.

Durant les obres, els operaris també estan aprofitant per desbrossar la zona i arranjar el camí que havia quedat obstaculitzat pel cúmul de roques que s'havien després. Aquest espai fa 7 mesos que està tancat.

Prem per veure més contingut per a tu