Segueix-nos a les xarxes socials:

La Generalitat treu a licitació el projecte per l'accés ferroviari al Logis Empordà

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l'empresa pública Cimalsa, ha licitat per 595.000 euros la redacció dels estudis i projectes de les infraestructures ferroviàries al voltant dels polígons de Vilamalla. Es licita el projecte bàsic de l'accés ferroviari sud al polígon Logis Empordà; l'estudi informatiu de l'accés d'aquest polígon a la futura terminal intermodal de tren i mercaderies a Vilamalla; i la futura connexió de nou al traçat del tren cap a Portbou.

El projecte de l'accés ferroviari sud al Logis Empordà preveu la definició d'una zona de recepció i expedició dels trens adjacent a l'actuació estació de Vilamalla en els dos amples de via, ibèric i europeu. Des d'aquest punt es dissenyarà un corredor ferroviari amb els dos amples de via que travessarà per sota la carretera C31 fins entrar a la futura terminal. Per aquest estudi, es licita per 382.800 euros i hi ha un termini d'execució de 8 mesos. El segon és l'estudi informatiu de l'accés ferroviari nord fins al Logis. Aquest preveu el corredor per connectar la terminal intermodal de l'Empordà amb l'actual via d'ample ibèric a Portbou. Aquesta via passarà paral·lela a la carretera N-II i esdevindrà una variant ferroviària de mercaderies a l'est de Figueres.

Per la Jonquera i Portbou

Segons remarca el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, la futura connexió permetrà que el centre intermodal estigui connectat amb els dos passos ferroviaris fronterers. Per una banda el túnel de la Jonquera-el Pertús per on passarà el TAV, i de l'altra, el de Portbou-Cervera per on circulen els trens convencionals. En aquest cas l'estudi té un cost de 212.280 euros i un període d'execució de 10 mesos.

Prem per veure més contingut per a tu