Segueix-nos a les xarxes socials:

Detenen un zelador

Una àvia mor enverinada en un geriàtric d'Olot

En un principi el cas es va considerar un suïcidi, un fet que no és excepcional en els geriàtrics

Sospitós d'assassinar una dona de 85 anys fent-li beure un líquid tòxic i corrosiu per la força. Aquests són els càrrecs que van permetre als Mossos d'Esquadra la detenció, ahir a la tarda, d'un veí de Castellfollit de la Roca -Joan Vila Dilmé, de 45 anys, informava a darrera hora de la nit el digital La Garrotxa.info. Presumptament l'home va provocar, amb total coneixement del que estava fent, i amb la voluntat de matar-la, la mort d'una dona resident del geriàtric La Caritat d'Olot. Almenys així ho consideren els Mossos, que ahir al vespre prenien declaració al sospitós a la comissaria d'Olot sota la imputació d'assassinat. Els indicis apunten que es podria tractar d'un cas d'eutanàsia brutal.

Els fets es remunten a diumenge. Una de les pacients d'aquest centre, que pertany a la congregació religiosa de les filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, va emmalaltir violentament i va ser ingressada, a darrera hora de la nit, a l'hospital d'Olot. Allà, els metges no van poder fer res per salvar la seva vida, i la dona moria la matinada d'ahir. En un principi el cas es va considerar un suïcidi, un fet que no és excepcional en els geriàtrics. Fa aproximadament un any, un pacient d'aquest mateix centre es va precipitar per una finestra a primera hora del matí. Es va poder constatar que la dona havia mort a resultes d'ingerir un líquid corrosiu.

Però la inspecció del cadàver de la dona va permetre trobar signes de que, en tot cas, la presa del beuratge mortal no hauria estat voluntària. Al coll hi havia rastres que, per contra, l'havien forçat a ingerir el tòxic. Les sospites es van centrar en el personal del centre on la dona estava ingressada i ahir a la tarda es detenia un dels cuidadors. Segons ha transcendit, a l'home no l'uneix cap parentiu amb la víctima sinó que tan sols la coneix arran el seu treball en el centre sota la titulació de tècnic auxiliar d'infermeria, segons glossa el web del centre geriàtric. Tot apunta que la va matar per pena, tenint en compte el seu degradat estat de salut. Ahir al vespre el sospitós, que viu amb els seus pares a Castellfollit de la Roca, romania arrestat a Olot i els agents de la Unitat Territorial d'Investigació li prenien declaració per acabar d'esclarir els fets. El detingut passarà en les properes hores a disposició judicial als jutjats d'Olot.

El centre per a persones amb dependència La Caritat ja no està regentat per religioses, però continua essent de propietat privada. Té però 30 places públiques, entre col·laboradores i concertades, per a persones sense gaires recursos econòmics. El 2007, després que en marxessin totes les religioses, el centre es va ampliar per allotjar-hi 14 places més.

Prem per veure més contingut per a tu