Segueix-nos a les xarxes socials:

La Diputació desconnecta les impressores individuals

La corporació ha tret els cables d'una setantena de màquines i alguns treballadors es queixen perquè ara es fa de forma centralitzada

Uns elements aparentment tant inocus com unes impressores han obert un conflicte entre els treballadors de la Diputació. Concretament, des de que l'àrea de Noves Tecnologies va decidir, per motius d'estalvi econòmic, centralitzar les impressions i desconnectar les impressores individuals (en total n'hi havia una setantena), tot deixant-ne només una a cada planta perquè la facin servir tots els treballadors. Alguns empleats de la corporació ja s'han queixat de la incomoditat que això suposa, i afirmen que en canvi sí que s'han deixat operatives les impressores de Presidència, Secretaria General i els partits polítics. El diputat de Noves Tecnologies, Estanis Puig (PSC), ha declinat fer declaracions sobre aquesta qüestió.

El passat mes de desembre, la Diputació, a través de l'àrea de Noves Tecnologies, va detectar que el sistema d'impressió que tenien fins llavors, basat en impressores individuals, tenia un cost més elevat que un sistema centralitzat. En aquells moments ja comptaven amb impressores centralitzades situades a diferents zones de l'immoble, que, segons deien, havien funcionat bé i permetien una gestió "més senzilla i econòmica" de les impressores, de manera que es va decidir abandonar el sistema d'impressió individual per a centralitzar-ho tot. Per això, es va informar que es retirarien totes les impressores individuals -és a dir, les que no formaven part del sistema d'impressió centralitzada- i es configuraria la xarxa perquè només es pogués imprimir a través d'aquest sistema. A més, ja s'advertia que hi podia haver excepcions en funció de les necessitats del servei.

Alguns treballadors van expressar llavors el seu malestar, tant a nivell verbal com escrit. Els implicats temien que se'ls compliqués la feina, i criticaven que en canvi no es prenguessin altres mesures d'estalvi, sinó que es mantinguessin els nombrosos càrrecs de confiança. A nivell formal, argumentaven que la resolució en què es basava la Diputació per a centralitzar les impressions no era la correcta, i que no s'havia fet cap estudi econòmic sobre els beneficis de la mesura.

Els treballadors es queixen perquè, malgrat aquestes reclamacions i al·legacions, al final la Diputació va optar perquè un tècnic anés una tarda a desconnectar tots els cables de les impressores individuals, de manera que quan van arribar l'endemà al matí a treballar es van trobar amb què ja no les podien utilitzar. Això ha creat encara més malestar entre alguns sectors, que demanen que es deixi en suspens la mesura i es tornin a connectar les impressores. Argumenten que ara la feina se'ls fa més feixuga, ja que han de fer cua per poder accedir a la cua d'impressió, on han d'entrar amb un codi personal per a poder imprimir els treballs. Alguns afectats reconeixen que, en una època de crisi, veuen bé que es facin algunes mesures d'estalvi, però consideren que en aquest cas s'ha passat d'un extrem a un altre -de 70 impressores a només quatre o cinc- i que s'ha fet d'esquenes als treballadors.

Prem per veure més contingut per a tu