Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres tindrà wifi a gairebé tota la ciutat amb 46 punts de cobertura

L'Ajuntament aprova el plec de clàusules per a la concessió del Montessorii el de la plaça de Braus

Figueres tindrà a la primavera, connexió Wifi -una xarxa d'Internet sense fils- a pràcticament tota la ciutat, gràcies als 46 punts de cobertura distribuïts en zones estratègiques. El projecte, que compta amb un pressupost total de 385.000 euros, inclou la instal·lació de dues antenes troncals que reben el senyal de fora la ciutat i el reenvien a un radi de dos quilòmetres, que recullen unes antenes Wifi (5 a Marca de l'Ham; 10 al centre històric i 31 a la resta de la ciutat). Aquesta instal·lació també permetrà gestionar altres serveis com ara la regulació de semàfors per millorar el trànsit de la ciutat.

El projecte, que es va aprovar ahir permetrà dotar a la ciutat del servei de Wifi a "pràcticament tota la ciutat" i molt especialment a les places públiques d'indrets com el casc antic o el barri de Marca de l'Ham, segons ha explicat l'alcalde, Santi Vila, que ha assenyalat que és una "millora en la qualitat de l'oferta de serveis i atenció al ciutadà". La instal·lació de la xarxa requereix la col·locació de dues antenes troncals a dos punts elevats de la ciutat -els estadis de Vilatenim i Albert Gurt- que reben el senyal i el distribueixen en un radi de dos quilòmetres fins a unes antenes Wifi repartides en punts estratètigics. Concretament, se n'instal·laran un total de 46 -5 punts a la marca de l'Ham; 10 punts al centre històric, i 31 més a la resta de la ciutat. Aquest és un "projecte ampliable" que "no entra en competència amb els proveïdors comercials" ja que es limita la banda ampla i la informació a què es pot tenir accés, segons explica el gerent d'Urbanisme, Xavier Ludevid, durant la presentació que s'ha fet aquest dijous.

La xarxa també permet gestionar altres serveis interns, com podria ser la regulació de semàfors en funció de l'horari, de pilones i també la gestió de videocàmeres de vigilància, entre d'altres. A través del Wifi, Figueres "farà un salt determinant en el que s'anomena 'smart city'" -gestió intel·ligent de les ciutats-, ha declarat l'alcalde.

El projecte té un cost de 385.000 euros, dels quals 200.000 euros provenen dels plans d'intervenció integral del barri de Marca de l'Ham i el centre històric i els 185.000 euros de l'Ajuntament.

Plaça de Braus i Montessori

L'Ajuntament va aprovar ahir tràmits de dos dels principals projectes que es posaran en marxa a través de concessions. Per una banda el plec de clàusules per a la cessió d'un terreny per a una escola privada, la que preveuen uns inversors amb el mètode Montessori. El segon és el plec de clàusules per convertir la plaça de Braus en un complex esportiu.

Prem per veure més contingut per a tu