Segueix-nos a les xarxes socials:

La Ciutat fantasma

La Ciutat fantasma

Cada dia que passa es fa més palès l'enorme despropòsit que representa haver projectat i construït un equipament com la nova Ciutat Esportiva de Blanes. Deixant de banda les partides pendents del finançament de la seva construcció, el milió d'euros anual que, segons fons municipals, costa el seu manteniment, suposa i suposarà una elevadíssima despesa. Una despesa que pot llastrar els pressupostos blanencs durant molts anys.

Podríem comptar amb els dits de la mà els blanencs que a dia d'avui no pensin que la nova ciutat esportiva s'havia d'haver construït al mateix Racó d'en Portes, al costat o en el mateix emplaçament de l'antic pavelló esportiu. Un lloc amb prou espai i amb una accessibilitat més fàcil i menys perillosa que les actuals instal·lacions.

Un lloc que, proper als equipaments hostalers blanencs (tot i la seva migrada disponibilitat hivernal) podria atraure alguna estada o alguna competició nacional/estatal que reportés ingressos suplementaris i no propiciés, com l'actual, que participants i afeccionats "fugin" als hotels i restaurants de poblacions veïnes.

Per tot plegat, no és estrany que aquestes darreres setmanes, algunes publicacions d'àmbit estatal ens hagin dedicat la seva atenció en un treball que divulga un llistat d'obres megalòmanes, absurdes i/o innecessàries com els aeroports de Castelló i Ciutat Real, el Tren d'Alta Velocitat (TAV) Conca -Toledo, etcètera.

Fóra interessant una segona part de l'esmentat treball analitzant la trajectòria dels seus ideòlegs, avaladors i/o promotors per comprovar que, malgrat tot, molts segueixen al peu del canó.

Quan, sobretot de nit, en arribar a Blanes, l'immensa i impersonal silueta de la Ciutat Esportiva amb el seu minúscul rètol lluminós, apareixen a l'esquerra de la carretera, sovint, ni que sigui només durant un instant, em ve al cap una associació, si voleu, fantàsticament surrealista. Penso en Jack Nicholson i l'hotel d'alta muntanya colgat de neu i abandonat del qual el seu turmentat personatge, té cura a la pel·lícula El Resplendor.

Prem per veure més contingut per a tu