Segueix-nos a les xarxes socials:

Els olotins, prèvia petició, podran opinar als plens de l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Olot, en el seu darrer ple, va acordar una modificació del Reglament Orgànic Muncipal (ROM). El punt es va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC i PP i el vot en contra de PxC. La principal novetat del nou Reglament és que a partir d'ara si ho han demanat abans, els ciutadans podran expressar-se als plens. Així quan un veí tingui interès en algun punt de l'ordre del dia podrà demanar a l'alcalde la manifestació dels seus arguments al ple. El primer edil passarà la petició a la Junta de Portaveus per aprovar o denegar la intervenció del ciutadà. Si li accepten el ciutadà tindrà 5 minuts per exposar els seus arguments abans de la votació del punt.

Prèvia petició, els veïns també disposaran de la possibilitat de participar en el torn de precs i preguntes.

Una altra de les novetats significatives és la introducció de l'audiència pública. Es tracta d'una forma de participació, en la qual a partir d'una petició prèvia les entitats podran podran proposar acords de dret al ple i demanar per les accions de l'Ajuntament que les afectin. Hi haurà dues audiències públiques a l'any.

La modificació també va suposar el canvi de nom de la Comissió de Govern pel de Junta de Govern i de crear una sola comissió informativa.

Prem per veure més contingut per a tu