Segueix-nos a les xarxes socials:

La Molina inaugura la nova caldera de biomassa amb l'objectiu d'estalviar

L'estació d'esquí té previst que amb aquest nou mitjà d'escalfament deixarà de gastar uns 60.000 euros

L'estació de la Molina va inaugurar ahir oficialment una nova caldera de biomassa que funcionarà alimentant-se dels residus forestals generats per la neteja dels boscos dels voltants d'aquesta instal·lació esportiva, i que ha de suposar un estalvi anual en combustible d'uns 60.000 euros per a l'estació d'esquí.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) van ser els encarregats de presentar davant els mitjans de comunicació aquesta nova caldera de biomassa capaç de generar una energia equivalent a la necessària per escalfar fins a cinquanta habitatges de cent metres quadrats.

La caldera, que està en funcionament des del mes de desembre passat, ha suposat una inversió de 225.000 euros, tot i que es preveu que permeti l'estalvi cada any de 60.000 euros en gas i en electricitat.

Aquesta instal·lació necessita unes 400 tones de fusta, excedents de la neteja de les prop de 800 hectàrees de terreny propi de l'estació, uns terrenys abundants en pi negre i pi vermell, amb els quals es generarà energia per escalfar la zona d'oficines, el restaurant El Bosc, l'edifici de serveis de la Molina i la zona Alp 2500.

A la vegada, la recollida d'aquestes restes forestals ajudarà a mantenir netes les muntanyes pròximes a l'estació, cosa que redueix la possibilitat d'incendi en èpoques estivals.

Prem per veure més contingut per a tu