Segueix-nos a les xarxes socials:

El Millor demanarà que totes les factures es registrin i que es paguin segons l'entrada

El grup del Millor, a l'oposició de Lloret de Mar, demanarà en el proper ple a través d'una moció que totes les factures que entrin al consistori tinguin un registre d'entrada i que aquest fet sigui indispensable per a la seva "acceptació i comptabilització". Segons el grup, "és una pràctica habitual que no es registrin les factures", de manera que no es pot controlar si es paguen a temps. Per això, argumenta el Millor, també reclama en la moció que el pagament es faci respectant l'ordre i data d'entrada de les factures al registre.

Segons el Millor, "l'actual sistema de control d'entrada de l'Ajuntament de Lloret facilita l'arbitrarietat i provoca una manca total de garanties pels proveïdors". El grup assegura que no es pot saber si es paga en els terminis legals: "És una pràctica habitual que no es registrin les factures en el moment de ser presentades a l'Ajuntament, per tant, no es coneix el dia de presentació i en conseqüència no es pot determinar el termini obligatori de pagament", critiquen des del Millor.

A més, asseguren que coneixen casos en què s'han pagat primer factures que havien arribat molt més tard: "Hi ha coneixement de factures abonades a proveïdors per davant d'altres que porten molt més temps presentades". Per tot això, el Millor vol que l'Ajuntament registri totes les factures que arribin i que es vagin pagant en funció de l'ordre d'entrada.

Finalment, el Millor destaca en el text del document que "són molts els ajuntaments que requereixen aquest procés".

Prem per veure més contingut per a tu