Segueix-nos a les xarxes socials:

Blanes acollirà diumenge un Mercat d'Intercanvi a la Plantera

Es farà durant tot el dia i estarà obert a tothom, tot i que el requisit serà que el canvi

Blanes acollirà aquest proper diumenge un Mercat d'Intercanvi, que s'allotjarà a l'avinguda Catalunya, al barri de la Plantera, des de les deu del matí i fins a les cinc de la tarda. Es tracta d'una experiència que ja s'havia organitzat en anteriors ocasions a la vila, i que ara es vol tornar a impulsar amb l'objectiu que se'n puguin fer més edicions. La idea d'organitzar el Mercat està promoguda per unes joves de Blanes, membres del col·lectiu de Persones Indignades de la localitat. Per organitzar l'experiència, compten amb la implicació de l'Associació de Veïns de la Plantera -el barri on s'acull el Mercat d'Intercanvi-, i el suport de l'Àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament.

El Mercat d'Intercanvi vol ser un espai de trobada "divertit" on es poden bescanviar tot tipus de productes i serveis i obert a tothom. La mecànica de funcionament es basa que cadascú porti allò que no fa servir i s'endugui allò que li podrà fer servei fent ús del troc, és a dir: l'economia sense moneda. Això sí: tot el que s'ofereixi ha d'estar en bon estat i ha de funcionar perquè, sinó, es trencaria l'objectiu que té l'experiència. Aquest no és altre que aprendre a consumir d'una manera diferent i tenir clar que un objecte, abans de llençar-lo perquè ja no et serveix de res, pot tenir una segona vida amb una altra persona.

Per participar en el Mercat es pot fer amb una manta per posar-la al terra, on es poden exposar els objectes que es vulguin bescanviar. Paral·lelament, des de l'organització també s'ha previst una reserva gratuïta de taula i cadires per a tothom qui ho necessiti, si bé hi ha un nombre màxim d'elements que es posaran a disposició.

Quan els potencials participants arribin al Mercat diumenge vinent caldrà que es dirigeixin al Punt d'Informació i després podran muntar la parada. D'altra banda, per passejar i atendre alhora la pròpia parada, recomanen no anar-hi sol, per poder treure el màxim profit de l'experiència.

Respecte del barem de valoració, des de l'organització també s'indica que tothom és lliure de valorar el que ofereix com vulgui, però sempre tenint en compte que no hi poden intervenir els diners. Per últim, quan finalitzi el mercat, cadascú s'haurà d'emportar tot allò que no hagi canviat. Finalment, en cas que plogui, està previst que el Mercat d'Intercanvi es pugui allotjar a l'antic pavelló d'esports de Blanes, situat a l'avinguda Josep Tarradellas.

Prem per veure més contingut per a tu