Segueix-nos a les xarxes socials:

Olot

Treuren un mirall d'un pont perquè els ocells hi i moren

Un despatx d'arquitectes el va posar sense permís per experimentar una il·lusió paisatgística

L'Ajuntament d'Olot va fer retirar un mirall instal·lat en un arc del pont de Sant Roc perquè els ocells hi xocaven. L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, ahir, a Ràdio Olot, va respondre a la pregunta d'una ciutadana que feia referència al problema. El primer regidor va indicar que estava al corrent de l'esdeveniment. Va precisar que es tractava d'una iniciativa aliena a l'Ajuntament i, en principi, va apuntar que el govern municipal no demanarà responsabilitats legals als autors. Va ser el darrer esdeveniment, d'una polèmica que ha ocupat les xarxes socials i que ha aparegut en un bloc ecologista, el qual té un ancoratge amb la pàgina web dels autors de l'experiment.

Segons exposa el bloc dels naturalistes, a primers d'any, un despatx d'arquitectes va escollir un arc del pont per experimentar amb els efectes visuals dels miralls. El projecte consistia a convertir el túnel obert sota el pont en un passadís ocult protegit per un mirall secret. La intenció era explorar i experimentar amb el paisatge. En concret volien fer un Mirror lab. Es tracta de capturar les vistes i dissoldre-les.

Els autors van oblidar que el paisatge a més d'arbres, plantes i flors conté animals vius i indissolubles, entre ells els ocells. Les aus que estaven acostumades a traspassar el pont d'un cantó a l'altre a través del pont no es van adonar del fet que la imatge dels arbres que hi havia a l'arc era irreal. Els ocells van entrar al túnel i van topar amb el mirall. La conseqüència va ser que van morir o van quedar ferits de mort. Els ocells haurien anat xocant amb els miralls, si no hagués estat perquè també hi ha gent aficionada a copsar les imatges de les aus vives.

Prem per veure més contingut per a tu