La Fundació Impulsa becarà a joves vulnerables del Gironès perquè estudiïn FP

La comarca se suma a la Garrotxa i al Baix Empordà, on l’entitat ha acompanyat aquest curs a 73 alumnes que havien acabat 4t d’ESO

Representants de l’entitat i del Consell Comarcal del Gironès.

Representants de l’entitat i del Consell Comarcal del Gironès. / Fundació Impulsa

Redacció

Redacció

El Gironès s’incorpora a la xarxa de territoris on la Fundació Impulsa té presència. L’entitat, que treballa perquè els joves en situació de vulnerabilitat socioeconòmica puguin cursar estudis de Formació Professional, fins ara només atenia a estudiants de la Garrotxa i el Baix Empordà.

A partir del curs que ve, entre 8 i 12 joves del Gironès en situació de vulnerabilitat socioeconòmica, que actualment estudien 4t d’ESO, entraran a formar part de la Fundació Impulsa. Rebran una beca econòmica, que els permetrà accedir a cicles de FP, un ordinador portàtil, l’acompanyament d’una persona mentora, d’un equip psicopedagògic i l’accés a formacions transversals i professionals per a potenciar el seu desenvolupament humà i laboral.

L’inici de l’activitat de la Fundació Impulsa al Gironès ha estat possible gràcies a la implicació de dues persones ambaixadores arrelades al territori que, de forma altruista, acosten el projecte de la Fundació Impulsa al teixit empresarial i social de la comarca. Es tracta del soci director de La Factoria, Eduard Batlle, i l’assessor d’empreses i soci del Grup Expense Reduction Analysts, Josep Maria Bagudà.

De la mà amb els instituts

Des de la Fundació Impulsa també treballen amb diverses administracions públiques, empreses i centres d’educació secundària del territori per a donar a conèixer el projecte i establir vincles. El passat 26 d’abril, l’entitat va signar un conveni amb el Consell Comarcal del Gironès, un acord que emmarca el suport de l’ens en el procés de selecció dels candidats a través del contacte amb els centres educatius i la valoració socioeconòmica dels joves. La directora de la Fundació Impulsa, Alejandra Manau, assenyala que «els centres educatius de la comarca ja han presentat un total de 27 candidatures de joves per optar a la beca Impulsa».

En paral·lel, l’entitat també ha mantingut el contacte amb els ajuntaments de Girona i Salt, que han mostrat una «gran receptivitat envers el projecte», així com amb els tècnics de joventut dels diversos municipis del Gironès. Al llarg d’aquest mes d’abril, la Fundació Impulsa també ha explicat la seva tasca al Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal.

El Girona HUB, per la seva banda, amb qui «properament» l’entitat també signarà un conveni de col·laboració, ha cedit les seves instal·lacions a la Fundació Impulsa. Un espai que ha d’esdevenir un punt de contacte amb els joves, així com amb les organitzacions que se sumin al projecte.

En el conjunt de la província de Girona, la Fundació Impulsa ha becat aquest curs a un total de 73 estudiants, entre la Garrotxa (50) i el Baix Empordà (23). En el conjunt de Catalunya, l’entitat ha ofert suport a 320 joves amb compromís i motivació, però amb dificultats socioeconòmiques, per cursar estudis de FP.