Segueix-nos a les xarxes socials:

El congrés mundial decàncer de mama acull els treballs d'una científica de la UdG

La investigadora de la Facultat de Medicina Teresa Puig presenta els resultats sobre aquesta malaltia en un simposi celebrat a Texas

El Comitè Científic del San Antonio Breast Cancer Symposium (SABCS), el fòrum mundial més important sobre càncer de mama, ha seleccionat els treballs de la investigadora de la Universitat de Girona (UdG) Teresa Puig sobre aquesta malaltia. La científica pertany al grup de recerca d'Anatomia Clínica, Embriologia, Neurociència i Oncologia Molecurar (NEOMA) de la Facultat de Medicina i donarà a conèixer els resultats de tres estudis que ha desenvolupat recentment.

Teresa Puig presentarà els resultats clínics de dos treballs que s'han desenvolupat en col·laboració amb oncòlegs de l'Institut Català d'Oncologia i patòlegs del Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital Trueta. Un d'ells es tracta d'un estudi amb mostres de pacients amb càncer de mama en estadis precoços, que analitza i compara la relació d'un enzim clau del metabolisme dels àcids grassos, la sintasa d'àcids grassos (FASN), amb paràmetres clínics de les pacients com l'edat, la menopausa o l'expressió de receptor de progesterona i estrògens, entre d'altres.

L'altre treball s'ha enfocat a determinar la expressió de FASN en mostres de pacients amb càncer de mama triple negatiu (TNBC), el subtipus de càncer de mama de més mal pronòstic, amb la finalitat de poder trobar una nova diana terapèutica per les malaltes de càncer de mama TNBC. El tercer estudi que Teresa Puig compartirà a San Antonio (Texas) és un treball pre-clínic que consisteix en el desenvolupament i caracterització d'una línia cel·lular que ha estat patentada, amb la finalitat de poder trobar nous tractaments pel càncer de mama tipus HER2 positiu en pacients que mostren resistència als tractaments actuals (trastuzumab i lapatinib) i progressen a la malaltia. SABCS és el congrés més destacat en la seva temàtica i està organitzat per l'Associació Americana per la Investigació del Càncer (AACR) i el Centre de Recerca i Teràpia del Càncer de San Antonio (CTRC). L'edició d'enguany tindrà lloc entre el 4 i el 8 de desembre a San Antonio (Texas, EUA).

Prem per veure més contingut per a tu