Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres programa teatre a 10 euros per combatre la pèrdua de públic

El Mag Lari, Manolo Escobar, Tomeu Penya o Teatre de Guerrilla són alguns dels caps de cartell

Figueres oferirà una gran part de la programació teatral per al primer semestre d'aquest any a un preu de deu euros amb l'objectiu d'atraure públic i combatre el descens d'assistents que ha experimentat en els darrers dos anys. Els espectacles, que s'iniciaran el proper 18 de gener i s'allargaran fins al mes de maig, compten amb actuacions "excel·lents" on hi haurà, entre d'altres, Manolo Escobar, el Mag Lari, Teatre de Guerrilla, Carlos Latre o Tomeu Penya. El consistori, que també ha comptat amb iniciativa privada, hi destinarà 175.000 euros del pressupost d'enguany i vol aconseguir que "el preu no sigui un motiu per no anar al teatre". Les actuacions de petit format es faran a La Cate mentre que la resta les acollirà el Teatre Jardí.

"La propera temporada l'hem centrat en espectacles de qualitat i a captar més públic. N'hem perdut com també ho han fet els altres teatres. Volem que el preu no sigui una excusa i, per això, no només oferim diversos espectacles a deu euros sinó que, per fer bullir l'olla, les cinquanta primeres de cadascun d'ells tindran un preu de només cinc euros", va explicar el director del Teatre, Salvador Torres durant la presentació ahir a la programació per aquest semestre. Les entrades es posaran a la venda aquest dijous a la guixeta o a Telentrada i s'iniciaran amb l'obra Tot assajant Cyrano o el dia que l'actriu va arribar massa aviat, a la Cate el proper 18 de gener. El Jardí acollirà Dubte el proper 8 de febrer i l'endemà, la Cate, rebrà Cabaret Particular. D'entre les novetats, enguany també hi ha una aclamada sarsuela Cançó d'amor i de guerra o un actuació del Teatre de Guerrilla amb l'obra Temps. La Celestina de la companyia Atalaya-TNT, Manolo Escobar o Carlos Latre amb Yes, we Spain is different són altres de les actuacions programades per als propers sis mesos de l'any. La Cate també acollirà una programació paral·lela anomenada "Espai A" on es podrà ?veure El Cafè de la Marina de la companyia Quatre per Quatre o una actuació de Gospel i Jazz amb el Grup Vocal Zetzània. D'altra banda, també oferirà una ?programació infantil del febrer al maig.

L'alcaldessa, Marta Felip (CiU), va destacar l'esforç fet pel consistori amb l'objectiu de seguir invertint per promoure els espais culturals de la ciutat tot i la ?situació econòmica i va qualificar de prova els espectacles a deu euros. "Volem veure si atrau més gent", va insistir. De fet, Torres va assegurar que prefereixen tenir 800 persones al Jardí a 10 euros que 300 per un preu de 20.

Prem per veure més contingut per a tu