Segueix-nos a les xarxes socials:

Palafrugell convoca un concurs per difondre la creació dins de l'havanera

L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) convoca la primera edició del concurs de cultura popular "L'Hermós", amb la finalitat de fomentar i difondre la creació de nous espectacles basats en el cant de taverna i, específicament, en les havaneres. L'espectacle seleccionat s'estrenarà en el marc del Festival de Cançó de Taverna i Havaneres de Calella de Palafrugell d'aquest any, que se celebrarà el primer cap de setmana del mes de juliol.

El concurs neix amb la voluntat d'oferir una plataforma d'impuls a la creació i difusió d'un espectacle on el cant de taverna i les havaneres hi tinguin un paper destacat. És obert a totes les arts escèniques i es valorarà positivament l'òptica innovadora i la creació interdisciplinària. El concurs està dotat amb 3.000 euros i el termini de presentació de projectes finalitzarà el 14 de febrer. Els participants hauran de garantir que el projecte presentat sigui original i inèdit. El veredicte del jurat es farà públic el dia 28 de febrer.

L'Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, juntament amb el guanyador, es comprometen a estrenar l'espectacle dins el pròxim Festival de Cançó de Taverna i Havaneres de Calella de Palafrugell. En funció del guanyador i la tipologia de la proposta, l'organització decidirà l'emplaçament de l'espectacle.

El concurs porta el nom de "L'Hermós" en record de Sebastià Puig i Barceló, personatge emblemàtic del paratge d'Aigua Xelida, que fou gran amic de Josep Pla.

Prem per veure més contingut per a tu