Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern destina mig milió d'euros a impulsar turisme d'espais naturals

El conseller Santi Vila posa com a exemple "l'alineació" entre agents promotors en el futur Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

El Govern destina mig milió d'euros a impulsar turisme d'espais naturalsacn

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, van presentar ahir un pla per promoure el turisme de natura als espais naturals protegits (ENP). L'objectiu del programa és l'impuls de Catalunya com a referent de l'ecoturisme a la regió mediterrània, a partir de valorar i conservar els atractius naturals, culturals i de desenvolupament local del territori. La iniciativa s'emmarca en el pla estratègic de turisme i pretén oferir experiències "d'alta qualitat" a visitants, atraure turistes propers i llunyans, a més del foment de la cooperació entre els gestors dels ENP i els agents empresarials.

Així, el pla proposa 50 actuacions a curt i a mitjà termini per potenciar i consolidar el turisme de natura a Catalunya, un producte amb la demanda a l'alça. La mesura més immediata és llançar una campanya específica de promoció. A partir del mes d'octubre, es realitzarà aquesta campanya de promoció dirigida principalment als nuclis urbans de Catalunya, Espanya i sud de França. La iniciativa està valorada en mig milió d'euros i sota l'eslògan "Catalunya és casa teva", se centrarà especialment en suports en línia, xarxes socials i publicitat exterior (opis i lones de gran format), premsa i revistes de viatges.

També es preveuen accions especials a canals temàtics i de viatges, a part de crear un espai específic al "microsite" de campanya. Els principals objectius d'aquesta campanya són motivar els turistes a gaudir activament de la natura de manera respectuosa amb l'entorn i la població local, tot donant-los a conèixer les opcions que ofereixen els espais naturals.

El Govern també crearà la Taula de l'Ecoturisme, un ens que neix "per sumar els esforços" del sector privat i de les administracions públiques implicades perquè l'ecoturisme català esdevingui una oferta de prestigi i de referència. Segons el Govern, "l'objectiu principal de la Taula és treballar amb una màxima cooperació i coresponsabilitat publicoprivada, en una millora de la competitivitat ecoturística del territori en tots els àmbits".

Durant la presentació del pla, el conseller Vila va recordar que Catalunya disposa de grans atractius turístics, tot i que també ha de promocionar els seus actius naturals. El conseller de Territori va explicar que es tracta de valorar els espais naturals i de fomentar el desenvolupament de les activitats turístiques. "És una excel·lent notícia", va celebrar Vila. Com a exemple, Vila va posar "l'alineació" entre agents promotors en el futur Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Per la seva banda, Puig va valorar de manera positiva aquest pla, especialment en un territori "amb equilibris fràgils" entre el desenvolupament econòmic i la conservació dels espais naturals.

Prem per veure més contingut per a tu