Segueix-nos a les xarxes socials:

El grup d'ERC critica que l'alcalde de Fornells s'apugi el sou un 60%

Narcís Boschdemont (CiU) cobrarà 30.000 euros bruts anuals per una dedicació del 75%

El grup d'ERC critica que l'alcalde de Fornells s'apugi el sou un 60%diari de girona

El grup d'ERC de Fornells de la Selva va criticar ahir que l'alcalde d'aquest municipi, Narcís Boschdemont (CiU), s'hagi apujat el sou més d'un 60% i cobri 30.000 euros anuals bruts. El cas és que durant el mandat anterior, el llavors batlle de Fornells, Mateu Parera-Nieto (també de CiU), rebia una retribució per les assistències al ple i a altres reunions, amb un màxim de 18.204 euros cada any. En canvi, el nou equip de govern de CiU, que mana amb majoria absoluta, ha decidit que Boschdemont tingui una dedicació parcial del 75%. Això significa que l'alcalde cobrarà aquests 30.000 euros anuals; per tant, la partida que es destina al seu salari augmenta prop d'un 64% respecte al darrer mandat.

Així, ERC va assenyalar que l'increment del sou de Boschdemont és «excessiu». De fet, aquesta pujada del salari només va comptar amb el suport dels set regidors de l'equip de govern de CiU, mentre que l'oposició -els tres edils d'ERC i un de Veïns pel Municipi- hi va votar en contra. «Suposa una despesa excessiva que acabem pagant els veïns i les veïnes», va valorar ahir el portaveu dels republicans, Francesc Triola, sobre l'augment del salari de l'alcalde de Fornells. Triola va afegir que «és poc ètic» que la retribució de Boschdemont «s'hagi calculat expressament sobre el màxim legal que permet la llei». El portaveu d'ERC també va lamentar «que no hagi quedat clar cap motiu personal que justifiqui aquest increment».

Per la seva part, Boschdemont va defensar ahir la seva dedicació parcial del 75% perquè «la feina que comporta el dia a dia» com a batlle de Fornells. «No és un sou desgavellat», va afirmar l'alcalde, que no va compartir la crítica del grup d'ERC.

La retribució del Consell

Un altre dels retrets dels republicans és que Boschdemont, a part del salari que rebrà de l'Ajuntament, també tindrà una retribució addicional com a cap d'àrea d'esports del Consell Comarcal del Gironès. En aquest cas, cobrarà per les assistències, amb una quantitat màxima de 10.500 euros anuals. Ara bé, com que el govern del Consell està format per CiU i ERC, crida l'atenció que Triola -com a cap d'àrea de joventut de l'ens supramunicipal- també rebrà la mateixa retribució que Boschdemont per les assistències.

Prem per veure més contingut per a tu