Segueix-nos a les xarxes socials:

Nou dies al desert del Marroc en escarabat

Universitaris participen en una aventura solidària

Nou dies al desert del Marroc en escarabatmarc martí

El desert espera dos estudiants d'Arquitectura Tècnica de la Universitat de Girona, David Salvadó i Marc Peracaula, que han decidit llençar-se a una aventura solidària tot conduint un Volkswagen Escarabat d'almenys 41 anys d'antiguitat -es va matricular l'1 de gener de 1975-. Després de recórrer els prop de 1.200 quilòmetres de carretera que separen Girona d'Algesires, el 27 de febrer de 2016 el vehicle sortirà d'aquesta ciutat cap a Tànger carregat de 30 quilos de material que es donarà als poblats del sud del Marroc. Ara, per als dos universitaris comença una cursa per adequar el cotxe i trobar patrocinadors.

David Salvadó i Marc Peracaula -de Banyoles i de Bonmatí, respectivament- tenen 21 anys i al maig, quan estaven a punt d'acabar tercer curs d'Arquitectura Tècnica, van decidir participar a UniDesert. Es tracta d'una iniciativa oberta exclusivament a universitaris d'entre 18 i 28 anys, que inclou dosis d'aprenentatge, enginy, estratègia, aventura i solidaritat; alhora que promou valors com són l'esforç, la superació personal, la perseverança o el treball en equip.

UniDesert és un raid de nou dies pel desert del Marroc en cotxes de més de vint anys perquè -segons l'organització- són més barats i robustos, estan capacitats per circular per pistes i camins i tenen una mecànica més senzilla, perquè no tenen elements electrònics. A l'hora d'escollir el vehicle, els nois han optat, precisament, per un model desaconsellat pels responsables del projecte, ja que pesa molt, és massa baix i té tracció a les rodes del darrere, totes elles característiques que el fan poc adequat per circular pel desert. Però, la debilitat de Marc Peracaula pels escarabats es va imposar a aquests inconvenients -com ell mateix reconeix- i en van comprar un de segona mà per Internet a un propietari de Girona, a qui van pagar 2.700 euros. A aquests diners, n'hi hauran d'afegir entre 1.000 o 2.000 més per preparar el cotxe i adaptar-lo a les necessitats del raid, tasca en la qual els ajuda un mecànic de la Cellera de Ter -així, la setmana passada van passar la ITV-. I és que tots dos admeten que no tenen coneixements de mecànica.

En el capítol de despeses s'hi ha de comptar la inscripció a l'aventura, que és de 1.000 € per cap. Per cobrir-ho tot plegat, Salvadó i Peracaula busquen patrocinis i volen demanar la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i de la UdG. Els agradaria exposar l'escarabat en un lloc públic, per atreure tant possibles patrocinadors com donants de material per dur al Marroc; i que, a part de roba, molt probablement serà esportiu.

Un mapa i una brúixola

A part de l'antiguitat del cotxe -que tampoc pot superar la cilindrada de 1.300 cc, ni ser un tot terreny, un vehicle industrial o una furgoneta-, els requisits per participar a UniDesert són formar un equip de dos universitaris, tenir el permís de conduir B i passaport en regla. Per a la marxa, un mapa i una brúixola seran els únics estris que tindran al seu abast. Aquí no es tracta d'arribar primer -expliquen els nois- sinó de "seguir el camí, ser qui menys es perd i més problemes soluciona". Per ?seguretat, cada cotxe portarà una caixa negra que permetrà a l'organització tenir localitzats els participants en tot moment.

L'equip de David Salvadó i Marc Peracaula és Rodamons UniDesert, el mateix nom de la pàgina de Facebook i el compte d'Instagram que han creat per compartir l'evolució del cotxe i de tot el projecte. Aquesta no és la primera vegada que un equip gironí fa l'experiència i potser ara tampoc seran els únics, ja que els consta un equip d'Olot -amb el qual han intentat posar-se en contacte sense èxit.

L'origen de tot plegat es remunta a la presentació d'UniDesert a la Facultat, on Salvadó va decidir que volia anar. Peracaula, recorda, va preguntar "quan vaig sentir les paraules cotxe i desert". Ara que ja han formalitzat la inscripció i han començat l'adaptació del cotxe, els universitaris es miren l'aventura "amb ganes de veure altres cultures i d'espavilar-te enmig del no-res" -tal com diu David Salvadó- i "per col·laborar entre tots, pel vessant solidari" -afegeix Marc Peracaula.

Prem per veure més contingut per a tu