Segueix-nos a les xarxes socials:

Un tram de la N-II a Fornells està sense llum perquè no s'ha contractat l'electricitat

Uns 25 fanals propietat de l'Estat a l'enllaç entre l'autovia, l'autopista i la variant de Girona no funcionen

Un tram de la N-II a Fornells està sense llum perquè no s'ha contractat l'electricitatMARC MARTI

Fa uns mesos que el tram de la Nacional II de Fornells de la Selva que connecta amb l'autopista i l'autovia està a les fosques. Els fanals que hi ha instal·lats a la zona no funcionen i mai s'han arribat a encendre. Aquests elements urbanístics, situats als laterals de la Nacional II, són propietat de l'Estat espanyol.

Segons fonts de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya, aquests fanals encara mai s'han posat en marxa perquè el subministrament elèctric no està donat d'alta. Des del departament afirmen que actualment s'està gestionant el tema perquè ben aviat el tram estigui il·luminat

Tot i això, cal recordar que estem parlant d'un punt on hi ha un encreuament de tres carreteres: la Nacional II, l'autovia (A2) i l'autopista (AP-7). Si de dia aquesta zona és ja un lloc conflictiu per la confluència de diferents carreteres, a la nit sense il·luminació el problema s'agreuja.

La poca llum quan el sol es pon pot provocar més d'un despistament i equivocació de carretera entre la nacional, l'autovia i l'autopista. Una bifurcació on més d'un conductor en comptes d'agafar la N-II en direcció Barcelona, per error i falta d'il·luminació pot prendre la carretera que dóna accés a l'autopista en direcció única a Girona. D'aquesta forma, el conductor que volia anar cap a Barcelona es troba a l'autopista en direcció contraria i fins a la sortida de Girona Sud no pot canviar el sentit de la marxa.

L'únic tipus il·luminació que hi ha a la zona de l'encreuament de les tres carreteres prové dels fanals de la zona de peatge de l'autopista, situats a uns 500 metres del tram sense llum. Uns fanals que funcionen i que en aquest cas són propietat d'Abertis, empresa dedicada a la gestió de les autopistes.

Són els aproximadament 25 fanals situats al lateral de la N-II, propietat de l'Estat, els que no funcionen perquè encara no s'ha donat d'alta el subministrament elèctric, un procés que s'està tramitant i que des de l'administració s'espera que es resolgui al més aviat possible. Fonts de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya afirmen que «la falta de llum i de visibilitat no és sinònim de més accidents. No tenim constància que en aquest tram hi hagi més accidents per aquesta qüestió», afirmen. L'enllaç de Fornells de la Selva a l'AP-7 es va inaugurar el 2013 com l'element que obria la nova circumval·lació de Girona de la N-II. Aquest enllaç juntament amb el de Girona Oest (Sant Gregori) i el de Vilademuls va ampliar la zona gratuïta de l'autopista en el seu tram gironí. Un tram que ha absorbit part del trànsit que passava per la variant de Sant Daniel i pel centre de la ciutat.

Prem per veure més contingut per a tu