Segueix-nos a les xarxes socials:

Simulacre d'accident en un túnel del cremallera de Núria

Els efectius d'emergències han estat traslladats en un tren llançadora per atendre els tres ferits

Simulacre d'accident en un túnel del cremallera de NúriaDdG

Simulacre d´accident d´un comboi del cremallera de Núria a l´interior del túnel del Roc del Dui a Queralbs.

L'exercici consistia en que a causa de l´accident hi havia tres persones ferides -una greu i dos menys greus-, i s´han hagut d´evacuar la resta de passatgers. Per dur a terme l´evacuació s´ha comptat amb un comboi de socors de FGC, que ha servit tant per desplaçar material i operatius al lloc de l´accident, com per traslladar il·lesos i ferits a l´estació de Queralbs.

Un cop detectada l´emergència, el maquinista ha alertat al seu centre de control, i immediatament s´ha realitzat la trucada al telèfon d´emergències 112, amb la qual cosa s´han activat tots els recursos necessaris. Un cop activat el Pla d´Autoprotecció del Túnel s´ha avisat també al Centre d´Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.

Els Bombers de la Generalitat han participat al simulacre amb vehicles dels parcs de Ripoll, Camprodon i Ribes de Freser, i la unitat GRAE d´Olot, a més del cap de guàrdia i el sotscap de guàrdia. La tasca dels Bombers ha consistit en ajudar en l´evacuació de les persones ferides i traslladar-les a un tren llançadora que haurà accedit al lloc de l´accident transportant els bombers i l´equipament tècnic necessari per dur a terme l´atenció als ferits.

Per part dels Mossos d´Esquadra hi han treballat 4 efectius de l´Àrea Bàsica Policial del Ripollès; 6 efectius de la Unitat de Muntanya; i 2 efectius al Centre de Comandament Avançat (CCA).

El Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat al lloc 3 unitats i 5 professionals del SEM: 1 ambulància de Suport Vital Avançat medicalitzada (SVAm) integrada per un metge, un infermer i un tècnic en transport sanitari (TTS), 1 ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb dos TTS i 1 vehicle de comandament. Un cop feta la recepció dels ferits, se´ls ha avaluat i estabilitzat per a procedir al trasllat a l´hospital de destí més adient segons la seva patologia.

Protecció Civil de la Generalitat ha mobilitzat un tècnic dels serveis territorials de Girona i un tècnic del servei de Logística i Operativa Territorial (LIOT), que han fet les funcions d´observadors.

Diversos voluntaris de Protecció Civil de Ripoll i membres de FGC també han participat a l´exercici fent de passatgers i ferits del cremallera.

Prem per veure més contingut per a tu