Segueix-nos a les xarxes socials:

Ecofòrum Garrotxa reclama que conservin els arbres del Firal d'Olot

El club d'opinió Ecofòrum Garrotxa ha fet un comunicat, en el qual considera que el procés participatiu sobre la remodelació del Firal s'ha de centrar sobre els criteris de remodelació i nova pavimentació de l'espai urbà. Apunten: «La preocupacio parteix dels antecedents que tenim de dos altres espais urbans emblemàtics, com són enlPasseig del Bisbe Guillamet i el Torín. Opinen: «Segons el nostre criteri van sofrir una reforma que no va respectar ni l´arbrat ni l´estructura».

Sobre com ha de ser el nou Firal, exposen: «Celebrarem que la solució tècnica de la degradació actual d´aquest entranyable espai acabi amb una pavimentació que garanteixi la conservació de l´arbreda i alhora permeti els usos que tradicionalment, i en determinades festes, s´hi han realitzat».

També fan una valoració del procés participatiu. Expliquen: «Considerem la consulta ciutadana i de recerca de consens com un fet altament positiu de transparènciai democràcia participativa en la gestió urbanística de la ciuta. Aixo no obstant, «entenem que s´ha de realitzar mitjançant unes preguntes clares i ben definides per evitar una disbauxa d'opinions incoherents que acabi justificant le decisió final dels tècnics.

Segons ells, «A la degradació del Firal s´hi ha arribat per una manca de manteniment durant les darreres dècades que ha destruït el paviment i l'ha convertit en un perill pels vianants,». També reclamen una restauració de l'escultura La lectura de Miquel Blay. El dissabte dia 12 Ecofòrum organitza una conferència-debat sobre Arquitectura per un nou país. Hi haurà intervencions de l´arquitecte bioclimàtic Felip Pich-Aguilera i el consultor ambiental, Santiago Vilanova, a can Trincheria, a les 19 hores.

Prem per veure més contingut per a tu