Segueix-nos a les xarxes socials:

Accidents i incendis de vegetació i de contenidors, protagonistes de la revetlla

El?SEM va haver d'atendre una persona per cremades, 10 per intoxicacions, 12 per sinistres viaris i 3 en centre de salut

Accidents i incendis de vegetació i de contenidors, protagonistes de la revetlla

La revetlla de Sant Joan va ser llarga i els serveis d'emergències com cada any es van haver de mobilitzar amunt i avall de les comarques de Girona. Els accidents de trànsit, els incendis de vegetació i els de contenidors van ser enguany els principals protagonistes de la diada.

Durant la revetlla, des de les vuit del vespre fins a les vuit del matí, els Bombers van fer un total de 159 serveis a la província en relació amb la celebració de Sant Joan.

Entre els serveis més destacats hi ha els incendis de vegetació. En tota la nit per exemple, a Pals n'hi va haver mitja dotzena. Aquests incendis van generar moltes trucades al 112, un total de 106. A Platja d'Aro també van cremar 400 metres quadrats en un incendi a primera hora del matí a la zona de Castell d'Aro.

També van ser notícia els contenidors cremats, que com cada any, els més incívics van acabar destrossant amb petards. Només a Girona ciutat, els Bombers van tenir 10 avisos durant la revetlla.

El Baix?Empordà i la Selva són les dues comarques on els Bombers van mobilitzar-se més.?Amb 51 i 52 serveis, respectivament.

A tota la demarcació, van treballar també en incendis d'habitatges, van haver de fer algun tipus de rescat i van assistir accidents de trànsit. Pel que fa a salvaments, en van assistir un per exemple, quan passaven uns 20 minuts de la mitjanit. Van rebre un avís de gent que estava a la platja de la Rubina d'Empuriabrava que hi havia una embarcació fumejant. Ràpidament es van activar tots els efectius d'emergències. Els Bombers van ajudar juntament amb la ?Guàrdia Civil a fer el rescat, un cop atracada la barca al port d'Empuriabrava. No hi van haver ferits.

Ferits greus per accidents

Quant als accidents de trànsit, n'hi va haver un parell de destacats durant la revetlla i sant Joan. El primer va tenir lloc a Llagostera i és destacable sobretot per l'espectacularitat. Va tenir lloc cap a les deu de la nit de dijous a la via que uneix Caldes amb la població (la GI-674). El protagonista va ser un conductor que va sortir de la carretera i es va anar encastant contra diversos arbres després d'enfilar-se pel marge de la carretera on va quedar bolcat entre uns pins. El xofer, un jove de 24 anys de Llagostera, va resultar ferit de gravetat i va donar negatiu al control d'alcoholèmia. El SEM el va traslladar fins al Trueta. Les causes de l'accident es desconeixen.Al lloc s'hi van desplaçar la Policia Local, Mossos, el SEM i Bombers.

A?Port de la Selva també va haver-hi un accident de trànsit destacat. Va ser el d'un jove de 23 anys que va resultar ferit greu en sortir de la via amb el seu cotxe, que va acabar caient per un desnivell d'uns cinc metres d'altura.

Els serveis d'emergències ràpidamet hi van anar i l'home va haver de ser evacuat en l'helicòpter medicalitzat cap a l'hospital Josep Trueta en estat greu. A causa del sinistre viari, la carretera va quedar tallada cap a dos quarts de nou del matí i fins al voltant de tres quarts de deu.

En les tasques d'emergències del sinistre que va tenir lloc a l'alçada del quilòmetre 3,8 de la carretera que uneix Port de la Selva amb Llançà i van participar la ?Guàrdia Municipal de Port de la Selva, el SEM i els Bombers.

Deu atesos per intoxicacions

Pel que fa a les atencions del Sistema d'Emergències Mèdiques cal destacar que a Girona es van atendre tres persones en centres de salut; n'hi va haver tres d'ateses per agressions; 12 per accidents de trànsit, deu per intoxicacions i una per cremades.

Prem per veure més contingut per a tu