Segueix-nos a les xarxes socials:

Banyoles, Girona i Olot formen part d'una xarxa d'innovació a FP

Els instituts La Garrotxa, Josep Brugulat, Montilivi i Narcís Xifra i Masmitjà participen en el programa

Només quatre instituts gironins formen part d'una xarxa catalana de centres de Formació Professional que aposten per la innovació i potencien el vincle amb empreses o organitzacions del seu entorn. Es tracta d'InnovaFP, que el curs 2016-2017 comptarà amb 60 centres educatius.

La participació gironina es concreta en els instituts Josep Brugulat (Banyoles), La Garrotxa (Olot), Montilivi i Narcís Xifra i Masmitjà (Girona).

A través d'InnovaFP, s'ha creat una xarxa que potencia la transferència de coneixement i es proposa estimular alumnat, professorat, centres educatius i organitzacions. En el marc del programa, que es va posar en marxa el 2011, s'han desenvolupat 312 treballs en el quals han participat 38 instituts, 178 empreses, 617 alumnes i 245 docents, amb projectes que han aconseguit facturar 224.086 euros. Recentment, el Departament d'Ensenyament ha obert la convocatòria anual de centres que formen part de la xarxa InnovaFP i per al curs vinent s'hi han sumat vuit centres nous.

Des que es va crear la xarxa s'han desenvolupat projectes tan dispars com la creació d'una escola professional al Senegal orientada a formar joves, que un grup d'alumnes i professors d'Edificació i Obra Civil han dut a terme en col·laboració amb organitzacions no governamentals; o el disseny d'una màquina per a una empresa del sector agrari que permet realitzar un tractament fitosanitari de forma innovadora, una creació d'un alumne tutoritzat pel seu docent -ambdós han patentat la màquina i hi consten com a inventors.

Prem per veure més contingut per a tu