Segueix-nos a les xarxes socials:

Mifas recupera l'equip de bàsquet en cadira de rodes desmantellat el 2015

L'associació ha aconseguit formar una plantilla amb deu jugadors nous de les comarques de Girona, Barcelona i les Terres de l'Ebre

Mifas recupera l'equip de bàsquet en cadira de rodes desmantellat el 2015mifas

L'associació Mifas ha aconseguit recuperar l'equip de bàsquet en cadira de rodes que l'any passat va haver de desmantellar per manca de jugadors. D'aquesta manera, l'esport adaptat torna a comptar amb un dels seus principals representants a Girona, que la temporada 2016-2017 jugarà les competicions de la Lliga Estatal de primera divisió i la Copa Catalunya.

L'equip del Club de Bàsquet Mifas porta el nom del seu patrocinador, l'empresa Válida sin barreras, i ara que ha reprès l'activitat continuarà entrenant-se i jugant els partits locals al pavelló de Fontajau de Girona. L'Ajuntament de la ciutat, la Diputació i l'Ortopèdia Soler col·laboren en el manteniment d'aquest equip de bàsquet en cadira de rodes.

En la seva nova etapa, la formació esportiva disposa d'una plantilla de 10 jugadors, alguns dels quals són noves incorporacions provinents de les comarques gironines i d'altres es corresponen a fitxatges de Barcelona i el Delta de l'Ebre.

Bo per a l'esport adaptat

La presentació oficial de l'esquip es farà davant dels aficionats el dissabte 12 de novembre, quan es disputarà la primera jornada de lliga contra el Joventut BCR.

Aquesta temporada, els gironins han quedat enquadrats en el grup Est amb la resta d'equips catalans, els mallorquins i els canaris.

Des de Mifas van posar de manifest que «el fet que el Válida sin barreras CB MIFAS torni a tenir equip és una notícia molt important per a l'entitat, però també per l'esport adaptat».

La desaparició de l'equip de bàsquet en cadira de rodes de Mifas es va anunciar el desembre de 2015, quan l'entitat que representa les persones amb discapacitat física a Girona va explicar la manca de noves incorporacions que patia des de feia anys. Per aquest motiu, el 2013 l'equip va traslladar la seva seu de Castelló d'Empúries -on havia estat durant setze anys- fins a Girona. El propòsit de Mifas no va sortir bé i dues temporades després va haver d'abandonar les competicions oficials. Aquesta temporada, però, hi torna.

Prem per veure més contingut per a tu